РФ посилила повітряну розвідку на адмінкордоні Херсонщини з Кримом, – Олег Слободян

3 Березня 2017 11:23

Олег Слободян

Останніми днями Росія активізувала повітряну розвідку на адмінкордоні з анексованим Кримом. Про це на прес-конференції в Києві 2 березня заявив прес-секретар Держприкордонслужби України Олег Слободян.

Він зазначив, що 28 лютого і 1 березня російські війська використовували аеростат «Рись». Уздовж адмінкордону українські прикордонники зафіксували чотири випадки моніторингових польотів вертольотів Мі-8 та активні пересування катерів берегової охорони акваторією Чорного моря.

«На цей момент в рамках анонсованих Росією військових навчань відзначені практичні дії деяких підрозділів Збройних сил Російської Федерації, які безпосередньо виконують функції прикриття північних районів тимчасово окупованої території АР Крим», – сказано в повідомленні.

2 березня українські прикордонники також зафіксували проліт двох вертольотів над позиціями поблизу Армянська, роботу двох катерів на повітряній подушці і висунення на позиції військової техніки російської армії.

Слободян також розповів, що, за наявними у нього даними, 3 березня російські військовослужбовці планують провести практичні стрибки в районі Джанкоя.

Прес-служба Південного військового округу Росії 2 березня повідомила, що низка військових частин російської армії, дислокованих в анексованому Криму і на Північному Кавказі, підняли по тривозі. До перевірки залучили близько 3 тисяч військовослужбовців. На полігонах російські військові мають намір відпрацьовувати навички тактичних дій у складі підрозділів, провести навчальні стрільби зі стрілецької зброї і гранатометів, озброєння танків і бойових машин.