Близько 300 млн грн буде витрачено на облаштування КПВВ Херсонщини

28 Лютого 2017 11:55

dpsu.gov.ua

Про це повідомив заступник Міністра інфраструктури України Юрій Лавренюк під час інспектування КПВВ області.

Він зазначив, що дане питання знаходиться під особистим контролем Першого віце-прем’єр-міністра – Міністра економічного розвитку і торгівлі України Степана Кубіва та найближчим часом на всіх КПВВ Херсонської області буде передбачено створення автобусних станцій з облаштованими сервісними зонами, залами очікування та ЦНАПом задля комфорту громадян, які перетинають адмінмежу з Кримом та очікують в черзі.

“Крим дивиться на Україну через Херсонщину, тому одним із завдань влади та Уряду є питання розвитку інфраструктури Херсонської області”, –  зазначив голова ОДА Андрій Гордєєв.

Очільник області розповів, що до 10 березня члени робочої групи, що інспектували контрольні пункти  в’їзду-виїзду на адміністративній межі з Кримом, мають надати технічні вимоги щодо облаштування КПВВ, такі як на європейських кордонах та до 1 липня забезпечити громадянам комфортні умови для перетину адмінмежі.

Також Андрій Гордєєв додав, що на облаштування цих пунктів з обласного бюджету буде виділено мінімум 10% співфінансування.