У Херсоні не відбулася позачергова “тарифна” сесія

23 Лютого 2017 06:53

Вчора, 22 лютого, мала відбутися позачергова сесія Херсонської міської ради VІІ скликання. На розгляд  сесії виносилося два питання: «Про скасування рішення виконавчого комітету Херсонської міської ради від 10.02.2017 № 42» та «Про встановлення тимчасової заборони на прийняття виконавчим комітетом Херсонської міської ради рішення про підвищення тарифу на послуги з перевезення пасажирським автомобільним транспортом на міських автобусних маршрутах загального користування у м. Херсоні».

Зважаючи на те, що підконтрольні міському голові депутати не з’явилися, сесія була не правочинна. Частина депутатів наголошує на необхідності зібрати знову підписи для скликання позачергової сесії й повернутись до вирішення питання тарифу за проїзд в громадському транспорті.

Михайло Линецький

Своє бачення ситуації, що склалася в місті озвучив очільник Херсонського представництва Фонду Миколи Томенка «Рідна країна», депутат Херсонської міської ради, член фракції «Солідарність» Михайло Линецький.

“Питання здорожчання проїзду в міському транспорті та ціни ліфтового проїзду – це тільки верхівка айсбергу. Чому взагалі стала можливою така ситуація? Проблема в тому, що ще з 12 лютого 2016 року у міського голови фактично не має діючих заступників, які б відповідали кожний за свій напрямок згідно структури виконавчих органів влади. Вже рік на ключових посадах перебувають тимчасово виконуючі обов’язки, а навіть точніше, виходячи з відповіді міського голови на моє депутатське звернення, – особи на яких покладено виконання обов’язків. Причина тарифних війн полягає у відсутності людей, які зобов’язані відповідати перед громадою за ту чи іншу сферу життєдіяльності міста. Міський голова тривалий час не використовує своє право, а точніше обов’язок, виносити кандидатури на розгляд сесійної зали. Тому депутати та громада фактично не мають з кого запитати, окрім самого міського голови та його першого заступника, за стан справ у місті. На сьогоднішній день структура виконавчих органів абсолютно розбалансована, надважливі питання вирішуються ситуативно, необґрунтовано, “у робочому порядку”. Безумовно, частина відповідальності лежить і на депутатському корпусі, з себе я її також не знімаю, але відповідно до Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” суб’єктом подання кандидатур на зазначені посади є виключно міський голова”, – сказав у своєму виступі в сесійній залі Михайло Валерійович.