У Херсоні благодійники придбали нове обладнання в акушерське відділення

20 Лютого 2017 10:24

vagitnist-tyzhden

Фонд громади Херсона «Захист» за підтримки доброчинців здійснив чергову добру справу. В акушерське відділення обласної лікарні придбали нове обладнання на суму 67 810 гривень. На ці кошти закупили неонатальний пристрій для фототерапії, фетальний монітор, повітряний стерилізатор і хірургічний відсмоктувач. Це стало можливим завдяки благодійній акції під назвою «Хочу жити!», яка стартувала 17 листопада 2016 року — в День передчасно народжених малюків та інших дітей. Ініціюючи акцію, благодійники ставили за мету замінити застаріле обладнання в акушерському відділенні обласної клінічної лікарні, де приймають найтяжчих породіль зі всієї області, рятують передчасно народжених малюків та немовлят із загрозами для життя. Це відділення має третій (з чотирьох) рівень надання медичної допомоги. Якщо тут медикам не вдається вирішити проблему, то таких пацієнтів направляють до Києва. Тому вкрай важливо, щоб пацієнтам з усієї області допомога надавалася вчасно та якісно. Обладнання у відділенні застаріло і морально, і технічно. Тож задля порятунку херсонських новонароджених його треба було оновити.

«Збір коштів відбувався по-різному. Найбільшу суму — 47 356 тисяч гривень — вдалося отримати завдяки проведеній фондом 14 грудня благодійній вечірці-концерту джазового оркестру Performance Big Band під управлінням Володимира Алєксєєва з Миколаєва. Також городяни жертвували в благодійні скриньки фонду. Кошти вносили й через онлайн-кошик на сайті фонду та термінал «Банку інвестицій та заощаджень», що розміщений у міській раді, а також через участь у «Благодійній барахолці». Великі пожертви здійснили колективи підприємств…» — розповідають організатори акції «Хочу жити!».

Днями до обласної лікарні передали обладнання, яке вдалося придбати на отримані пожертви. «Все передано офіційно: з балансу фонду на баланс обласної клінічної лікарні. Незважаючи на особисті труднощі, на нелегкий економічний стан майже кожної родини, херсонці ще раз довели: разом ми — велика херсонська родина, яка піклується про своє майбутнє й гуртом долає проблеми», — зазначають благодійники.

Іван АНТИПЕНКО, «День»