Військова прокуратура України не розслідує справу про вилучення зброї в селі Чонгар

15 Лютого 2017 11:30

База організації «Аскер» біля Чонгара

Військова прокуратура Південного регіону України не займається розслідуванням справи про вилучення зброї в організації «Аскер» у селі Чонгар. Про це повідомляють Крим.Реалії з посиланням на прес-службу відомства.

Національна поліція України в Херсонській області 14 лютого відкрила кримінальне провадження за фактом виявленого зброї й боєприпасів у селі Чонгар. У Нацполіціі додали, що «з метою вивчення предметів, що за зовнішніми ознаками нагадують вогнепальну зброю й боєприпаси, призначені балістичні й вибухотехнічні експертизи. Проводяться необхідні слідчі дії зі встановлення походження вилучених предметів».

За словами правозахисниці Ольги Решетилової, частина вилученої зброї значиться як раніше втрачена в батальйоні «Айдар» (24 окремий штурмовий батальйон ЗСУ).

Голова громадського формування «Аскер» Ленур Іслямов заявив, що вилучена поліцією зброя й боєприпаси в селі Чонгар на території бази громадського об’єднання «Аскер» не є бойовою.

Напередодні з’явилась інформація про інцидент, на території бази громадського об’єднання «Аскер» у селі Чонгар, неподалік від адміністративного кордону з Кримом, увечері 12 лютого.

Оперативне командування «Південь» сухопутних військ Збройних Сил України, яке несе службу на адміністративному кордоні з Кримом, опублікувало заяву, в якій запевняє, що «нападу не було».

Військові зазначили, що виконували бойові завдання, в цей час «на позиції прибутку максимально озброєні представники незаконного збройного формування». Представники командування «Південь» вжили заходів згідно зі статутом.