Херсонські поети читали вірші у «Шафі»

7 Лютого 2017 08:33

5 лютого херсонські майстри слова вже вкотре збиралися на першу у цьому році “Поетичну шафу”. Захід, приурочений до Дня святого Валентина, пройшов у форматі «вільний мікрофон». Всі бажаючі читали свої та рядки улюблених письменників.

Поети та прозаїки змагалися у батлі за звання кращого та запрошення на двох до херсонського театру ім. М. Куліша. Перемогу виборов поет Ігор Ковальов.

А ось звання «Поет місяця» вдруге поспіль отримав херсонець Микола Прохоренко. Він склав експромт на тему «Перший поцілунок». І тепер фото Миколи висітиме на стіні кафе «Чайна карта» протягом наступного місяця.

До речі, конкурс експромтів прийшовся до душі більшості завсідників «Поетичної шафи». «Дуже сподобався конкурс експромтів – він показує рівень майстерності учасників. Приємно бачити нові обличчя. Чудово, що молодь цікавиться поезією та музикою», – вважає поет та музикант Роман Август.

На творчому вечорі лунала жива музика. Гітарист Віталій Сахно запевнив: «Чудовий захід. У такій душевній компанії хочеться грати і грати. Сподобалось все: творчі люди, позитивні емоції…».

Окрім того, можна було подивитися виставки картин та книг, взяти участь у написанні «безкінечного вірша» та довідатися майбутнє на найближчий місяць зі «скриньки побажань»…

«На «Поетичній шафі» була вперше і, знаєте, мені дуже сподобалося. Приємна творча атмосфера, гарні вірші , приємна музика. Це не традиційний і дуже цікавий захід, відвідавши який хочеться повертатися туди знову і знову», – запевняє херсонка Марина Довгополова.

Організатори вечора акцентують: на березневій зустрічі – а тоді вже буде річниця «Поетичної шафи», – замість картин висітимуть вірші та прозові твори її завсідників. Виставка працюватиме за принципом буккросингу – можна буде взяти на пам’ять будь-який твір, а на його місце покласти інший. Тож, усі бажаючі можуть скидувати до групи https://vk.com/poetychna_shafa свої твори для оформлення першої виставки «Підвішених рядків».

Захід пройшов за підтримки Херсонської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Б. Лавреньова, громадської організації «ФРІ» та Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру ім. М. Куліша!

Не пропустіть річницю «Поетичної шафи», яка відбудеться, як завжди, у першу неділя місяця, в одному із херсонських кафе, о 18.00!

Альона Мовчан