На Херсонщині фіскальна служба вилучила металобрухт, який намагались вивезти за кордон

6 Лютого 2017 08:55

На Херсонщині працівники оперативного управління та слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС в області вилучили 3,8 тис. тонн брухту чорних металів вартістю майже 20 млн гривень, який незаконно намагались вивезти за кордон.

Про це розповіла начальник сектору комунікацій відділу організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби у Херсонській області Ірина Сальник.

“У Херсоні на початку лютого 2017 року працівники оперативного управління та слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС в області на підставі ухвали суду провели обшук на території одного з портів, і вилучили 3,8 тис. тонн брухту чорних металів вартістю майже 20 млн гривень. Цей металобрухт намагалися незаконно вивезти за кордон без повернення валютної виручки в Україну”, – розповіла Сальник.

За її словами, експортувати цей металобрухт за кордон намагався власник зареєстрованого у Херсоні підприємства, яке виявилося фіктивним. Даний “підприємець” вже розпочав оформлення документів, необхідних для експорту металобрухту, коли його викрили на цій оборудці.

Як зазначила Сальник, інформацію про те, в якому саме порту Херсона знаходився цей металобрухт, слідчі наразі в інтересах слідства не розголошують.

За даним фактом слідчим управлінням фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Херсонській області розпочато досудове розслідування по кримінальному провадженню за ухилення від сплати податків та зборів (ч.2 ст.212 КК України).

Джерело: Укрінформ