Прикордонники Херсонського загону розповіли про результати роботи 2016 року

1 Лютого 2017 08:01
ФОТО PEOPLESPROJECT.COM

ФОТО PEOPLESPROJECT.COM

Днями, під час прес-конференції Азово-Чорноморського регіонального управління ДПСУ, прикордонники поділилися з громадськістю результатами своєї роботи на адміністративному кордоні з АР Крим та інших ділянках відповідальності управління.

Передусім прикордонники зазначили, що постійно виявляють факти моніторингу російськими окупаційними військами ситуації на кордоні з Кримом. «За 2016 рік, під час несення служби, прикордонники зафіксували більш ніж 300 випадків здійснення повітряної розвідки гелікоптерами окупанта вздовж адміністративної межі, майже 30 безпілотників, а також понад 20 разів проліт реактивних літаків. У 59 випадках військові спостерігали морську техніку окупанта», — зазначено у звіті Азово-Чорноморського управління.

Торік прикордонники провели півсотні оперативно-профілактичних заходів, під час яких склали 3913 адмінпротоколів, за якими накладено штрафів на суму 1 мільйон 655 тисяч гривень. Також виявлено понад 30 одиниць зброї, більш ніж 850 боєприпасів, 400 г вибухівки, 700 г наркотичних засобів, у 315 випадках призупинено переміщення товарів на загальну суму понад 6 мільйонів гривень. Припинено діяльність двох каналів незаконного переправлення осіб та 19 злочинних груп, виявлено 52 підроблених та понад одну тисячу недійсних документів. Припинено незаконне переміщення 227 транспортних засобів за підробленими та недійсними документами.

Протягом року прикордонники не припиняли інженерного облаштування адміністративної межі: створено нові вогневі позиції, окопи для бронетехніки, вежі для спостереження тощо. За даними звіту, й надалі зменшується пасажиропотік на адміністративному кордоні з Кримом в обох напрямках через КПВВ «Чонгар», «Каланчак» і «Чаплинка». Загалом, порівняно з 2015 роком, на 35% менше транспортних засобів перетинає адмінкордон.

Іван АНТИПЕНКО, «День»