Телевежа на Чонгарі – уже в січні

19 Січня 2017 09:50
ФОТО З АРХІВУ «Дня»

ФОТО З АРХІВУ «Дня»

Завдяки новому об’єкту буде можливість повністю закрити «білі плями» на Херсонщині — голова ОДА.

Будівництво телекомунікаційної вежі для передачі українського мовлення по всій території Херсонської області і на окупований Росією Крим має завершитись у січні 2017 року. Про це днями заявив голова Херсонської ОДА Андрій ГОРДЄЄВ. Вежа сягатиме 150 м заввишки. Наразі збудовано понад 110 м секцій.

За словами Гордєєва, завдяки новому об’єкту буде можливість повністю закрити «білі плями», які не охоплені українським теле— і радіосигналом на Херсонщині. Це є одним із пріоритетів «Стратегії розвитку телерадіомовлення в Херсонській області та організації мовлення на територію Криму на 2016 — 2017 рр.», яку було схвалено у червні минулого року.

«Вежа в с. Чонгар стане основою для подальшої розбудови цифрового телебачення на території «чорних плям» у Херсонській області, де здійснюється мовлення агресора та АР Крим, як це передбачено заходами Стратегії. Наступним кроком у реалізації Стратегії є будівництво ще однієї вежі у смт Каланчак, яка вже проектується, а будівництво її розпочнеться у травні цього року. Саме тоді територія області буде повністю покрита українським сигналом», — заявив Гордєєв.

Нагадаємо, мовлення з телевежі на Чонгарі стане альтернативою мовленню з вежі, розміщеної в м. Красноперекопськ, із якої до анексії півострова Росією забезпечувалося покриття телепередачами національного мовника території Криму та прилеглої до нього частини Херсонської області. Під час конкурсу на радіочастоти право мовити на території Херсонщини і Криму за допомогою нової телевежі отримали чотири телерадіокомпанії: НТКУ (Центральна дирекція «Українське радіо») — 100,7 МГц; ТОВ «ТК «Атлант-СВ», м. Київ — 101,4 МГц; ГО «Радіо кримських громад» («Радіо Крим.Реалії») — 105,9 МГц і ТРК «Софія» — на частоті 107,8 МГц.

Іван АНТИПЕНКО, «День»