З Херсонщини зняли карантин: пташиного грипу немає

16 Січня 2017 09:50
artlife.com.ua

artlife.com.ua

На Херсонщині знято карантинні обмеження з населених пунктів в усіх трьох районах області, де наприкінці 2016 року було зафіксовано випадки захворювання домашньої птиці на пташиний грип.

Про це повідомила в суботу прес-служба Головного управління ДСНС у Херсонській області.

“На території Херсонської області з 30 листопада 2016 року в Каланчацькому районі, з 12 грудня 2016 року в Каховському та Генічеському районах зафіксовано спалахи пташиного грипу та введено карантинні обмеження. Станом на 13 січня 2017 року карантинні обмеження зняті з населених пунктів в усіх трьох районах”, – йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, 30 листопада 2016 року у селі Новоолександрівка Каланчацького району було зареєстровано перший на Херсонщині випадок захворювання домашньої птиці на пташиний грип типу АН5 і запроваджено карантин. Карантин було запроваджено також у селі Новодмитрівка Генічеського району та у селі Цукури і на території навколо озера “Чорна долина” Каховського району.

Через ці випадки територія Херсонської області була визнана загрозливою зоною щодо пташиного грипу, і було введено обмеження щодо переміщення і експорту за межі області птиці, сировини та продукції з неї. До ліквідації надзвичайної ситуації були задіяні працівники ГУ ДСНС у Херсонській області, ГУ Національної поліції в Херсонській області, ветеринарної медицини Херсонської області, райдержадміністрацій та сільських рад.