Активісти розмістили в Херсоні бігборд із символічним зображенням окупантів

27 Грудня 2016 15:22
Бігборд у Херсонській області, 26 грудня 2016 року

Бігборд у Херсонській області, 26 грудня 2016 року

У Херсоні по Миколаївській трасі активісти розмістили новий бігборд, на якому висловлено ставлення до окупаційної політики Росії. Цього разу персонажів з російською символікою відсилають «за поребрик».

«Ідея стара, як світ – окупанти, забирайтеся геть з української землі», – прокоментував Крим.Реалії активіст групи Антон Ходза.

Ілюстратор Віталій Січкарчук, який виступив автором художнього втілення послання, використовував образи з комп’ютерної гри.

«Обіграли ідею ПакМана. ПакМан проти примар, тут можна розвинути думки про «примари комунізму» тощо… У тексті конкретно я обіграв інтернет мем», – пояснив автор малюнка.

Активісти повідомили, що поки встановлений один борд, через тиждень у Херсоні з’являться й інші носії з посланням.

На початку грудня ці ж активісти, за підтримки міського голови Херсона, розмістили на рекламних носіях послання із зображенням президента Росії. Минуле послання мало на меті «нагадати, хто для нас ворог» і показати шанувальникам Володимира Путіна, що «їхнього кумира тут не бояться».

У вересні цього року в Херсоні на виїзді з міста в напрямку анексованого Росією Криму, а також на вокзалі і по місту з’явилися білборди зі зверненням до українців, які їдуть до Криму: «Український відпочивальник! Їдеш до Криму? Все фотографуй і запам’ятовуй там: військову техніку, бази, радари».