Школи Херсона йдуть на карантин

14 Грудня 2016 08:55
Укрінформ

Укрінформ

У Херсоні з середи загальноосвітні навчальні заклади припиняють навчальний процес у зв’язку з оголошеним карантином через зростання у місті захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції.

Про це у розмові з Укрінформом розповів у вівторок начальник управління освіти, науки та молоді облдержадміністрації Євген Криницький.

“Із завтрашнього дня і по понеділок включно школи Херсона на карантині. Чи буде він подовжений далі – рішення прийматиметься з огляду на те, якою буде епідеміологічна ситуація”, – розповів Криницький.

За його словами, карантин оголошено також у трьох школах міста Каховки. “Вчора у Каховці не працювали дві школи, сьогодні ж до них додалася ще одна. Але в решті каховських шкіл навчання дітей поки що триває”, – зазначив Криницький.

Як він повідомив, в інших населених пунктів області карантин через грип та ГРВІ не оголошувався. Ні область, ні обласний центр загалом ще не перейшли епідпоріг по захворюваності на грип та ГРВІ – не вистачає 6,6%. Проте навчальний процес у всіх школах Херсона все ж вирішили призупинити для запобігання подальшому зростанню показника захворюваності. Ситуація під контролем і постійно моніториться, наголосив начальник управління.

Криницький також повідомив, що за інформацією медиків, через суху морозну погоду, яка прийшла на Херсонщині на зміну порівняно теплій і сирій, сприятливій для вірусів, захворюваність на грип та ГРВІ в регіоні також може піти на зменшення.

Що ж до вищих навчальних закладів області, то практично всі вони продовжують працювати. “Виняток становить лише Херсонська морська академія, де самі із понеділка вирішили піти на карантин”, – сказав керівник управління освіти, науки та молоді ОДА.