Через зафіксований на Херсонщині пташиний грип ЄС заборонив імпорт м’яса птиці з України

8 Грудня 2016 06:03

8871f3a7-e7c5-4cfe-8897-3d94c52e3a7ef_6112071181470495761Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів отримала офіційне повідомлення щодо заборони на експорт м’яса птиці та продуктів з нього до країн Євросоюзу через зафіксований у Херсонській області пташиний грип. Про це інформує Держпродспоживслужба.

Як зазначається у повідомленні, у зв’язку із реєстрацією високопатогенного грипу птиці в Херсонській області та відповідно до міжнародних зобов’язань і транспарентності України перед міжнародними торговельними партнерами наша держава поінформувала основних торговельних партнерів, у тому числі в Єврокомісію, про заходи, які вживаються з метою недопущення подальшого поширення цього захворювання.

Зокрема, до основних торговельних партнерів України були направлені відповідні звернення щодо недопущення призупинення експорту продуктів птахівництва.

“Станом на сьогодні Держпродспоживслужба отримала офіційне повідомлення щодо заборони на експорт: столових яєць до Гонконгу виключно з Херсонської області; м’яса птиці та продуктів з нього зі всієї території України до ЄС”, – зазначили у відомстві.

Там додали, що до ЄС надіслана детальна інформація щодо заходів, вжитих Україною для ліквідації захворювання, запровадження регіоналізації з метою відновлення експорту з областей України, вільних від грипу птиці.