У Херсоні презентували “Український щорічник-2017”

6 Грудня 2016 08:53

dscn0647Вчора, 5 грудня, до Міжнародного дня волонтера у Херсоні відбувся Конгрес волонтерських організацій міста. До участі було запрошено Херсонське представництво Фонду Миколи Томенка “Рідна країна”.

Очільник Херсонського представництва Михайло Линецький детально ознайомив присутніх з напрямами діяльності Фонду.

“Діяльність херсонського представництва «Рідної країни» охоплює три основні напрямки: шефство над херсонськими військовослужбовцями, культурно-просвітницька робота та інші суспільно важливі справи, зокрема допомога родинам прикордонників та переселенцям, заходи з благоустрою міста. Херсонське представництво Фонду «Рідна країна» активно популяризує на Херсонщині культурно-просвітницькі проекти Фонду Миколи Томенка. Ми спрямовуємо свою діяльність на популяризацію Херсонщини та України в цілому, на розвиток культури, спорту, здорового способу життя, у тому числі на реалізацію програм національного розвитку, на охорону і збереження спадщини, історичного середовища, пам’яток історії та культури. Наша робота направлена на сприяння духовному пробудженню та моральному відродженню людей. Також в цьому році Фонд разом з КП “Оберіг” допомагав зібрати в школу 7 дітей учасників АТО”, – сказав Михайло Валерійович.

dscn0628

Під час роботи Конгресу у Херсоні в чергове було презентовано “Український щорічник” – щоденник, що цьогоріч виданий вже всьоме.

“Український щорічник–2017” – це корисний, пізнавальний, світоглядний щоденник ділового українця. “Український щорічник–2017” традиційно містить 365 афоризмів та ілюстрацій про найвідоміші історичні, архітектурні та релігійні пам’ятки України, щоденний народний календар з прикметами і перлинами народної мудрості, відомості про свята українські й міжнародні, світські та релігійні. А видатні українці власними життєвими прикладами мотивуватимуть і спонукатимуть нас до щоденної активної роботи. На сторінках щоденника можна знайти авторів найвідоміших українських афоризмів і пісень; ознайомитись із мудрими заповітами Григорія Сковороди й Тараса Шевченка, прочитати, як Володимир Маяковський агітував вивчати українську мову, Антон Чехов – хвалив українських селян за веселість і водночас тверезість; відкрити для себе лірику Івана Франка у перекладі Анни Ахматової та дізнатися ще багато нового і цікавого. Незмінною у щорічнику залишається рубрика “Що я зробив для України”, де кожен власник цього видання зможе записати свої ідеї та плани на майбутнє. Цьогорічний щоденник доповнено сторінками для щомісячного планування та переліком ювілярів”, – наголосив Михайло Линецький.

Зазначимо, що всі бібліотеки міста отримали в подарунок примірник “Українського щорічника”.

У кінці засідання Конгресу волонтерських організацій міста Директор Херсонської централізованої бібліотечної системи Г. В. Нежинська відзначила Херсонське представництво Фонду Миколи Томенка “Рідна країна” нагородою “Друг бібліотеки”.dscn0689 dscn0692

“Рідна Херсонщина”