Херсонщина отримає 14 FM-частот, які ліквідують “білі плями” в українському радіо

5 Грудня 2016 11:30
ukrinform

ukrinform

Прикордонна з анексованим Росією Кримом Херсонщина отримає 14 FM-частот, які ліквідують існуючі зараз “білі плями” в українському радіомовленні на території області.

Про це заявив член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський на брифінгу з нагоди початку будівництва в Генічеському районі Херсонщини телекомунікаційної вежі неподалік контрольного пункту в’їзду-виїзду “Чонгар” біля адмінмежі з Кримом, повідомляє Укрінформ.

“Є ще одна гарна новина: сьогодні я уточнив, що ми отримаємо від Українського державного центру радіочастот 14 FM-радіочастот в Херсонській області. Річ у тому, що ми прорахували “білі плями” в Херсонській області, де люди не приймають українське радіо. І я сподіваюсь, найближчим часом, уже у грудні, ми отримаємо ці частоти в Херсоні, в Скадовську, в Лазурному, в Каланчаку, Генічеську, Новотроїцькому, в Чаплинці, Верхньому Рогачику, Великій Олександрівці, Високопіллі, Нижніх Сірогозах. І окрема частина вже прорахована і погоджена з Генеральним штабом – це Партизани (смт Партизани Генічеського району. – Ред.)”, – розповів Костинський.

За його словами, цей проект має на меті розвиток локального місцевого мовлення, коли кожна територіальна громада отримає своє місцеве мовлення.