Комісія з питань відновлення мовлення розглянула питання будівництва нової вежі на Чонгарі

15 листопадаа 2016 10:26
ФОТО З АРХІВУ «Дня»

ФОТО З АРХІВУ «Дня»

На черговому засіданні комісії з питань забезпечення стабільного функціонування системи національного телебачення і радіомовлення при МІП обговорили питання будівництва нових веж у Покровському Донецької області та біля селища Чонгар Херсонської області. Про це повідомляє Урядовий портал.

“У порядку денному було також питання будівництва комунікаційної інфраструктури, організації цифрового, середньохвильового та FM-мовлення на території проведення АТО та для Автономної Республіки Крим. Зокрема, члени комісії розглянули питання, пов’язані з будівництвом нових веж у м. Покровському Донецької області та біля селища Чонгар Херсонської області”, – йдеться у повідомленні.

Заступник Міністра інформаційної політики України Артем Біденко доповів про ініціативи приватних компаній, які отримали повну підтримку органів влади та в найближчі місяці розпочнуть монтаж конструкцій.

Член Нацради з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський заявив: “Комісія також готується до розширення малопотужного FM-мовлення на лінії розмежування та територіях розташування військових частин.

Під час обговорення були визначені проблемні питання розвитку цифрового мовлення. Наразі готуються рекомендації щодо покриття цифровим сигналом «білих плям» у зоні АТО та на півдні Херсонської області.

Як відомо, до складу комісії входять представники Національної ради, Міністерства інформаційної політики, Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб, Міністерства оборони, СБУ, Українського державного центру радіочастот, Концерну РРТ, Національної телекомпанії України тощо.