Обвинувачений в організації теракту у Новоолексіївці заявив про порушення під час затримання

10 листопадаа 2016 14:50
city.kherson.ua

city.kherson.ua

Обвинувачений в організації теракту в селищі Новоолексіївка Генічеського району Херсонської області заявив про нібито скоєні порушення під час його затримання.

Про це він розповів у ході судового засідання в Генічеському районному суді. Про це повідомляє Крим.Реалії.

«Затримували з порушеннями, били, по бєспрєдєлу…», – зазначив обвинувачений.

У ході відповідей обвинуваченого на питання судді з’ясувалося, що затриманий навчався в університеті, а також працював «за договором», займався перегоном автомобілів. Однак на питання про те, чи може він надати документи, що підтверджують його роботу, нічого не відповів.

За словами обвинуваченого, він має погашену судимість, за статтею за розбій.

Крім того, в той час, як судді пішли до кімнати для нарад, в залі засідань виникла словесна перепалка обвинуваченого і присутніх журналістів.

Обвинувачений поводився агресивно щодо журналістів.

«Так я взагалі тут ні при чому! Пишете всіляку х…», – сказав він.

Крім того, він стверджував, що в Генічеському районі перебуває вперше.

Перше засідання Генічеського районного суду у справі про теракт у Новоолексіївці відбулося 3 листопада. Суд дозволив журналістам фіксувати судовий процес, але заборонив знімати обвинуваченого через його незгоду.

Суд постановив, що обвинувачений, житель Одеської області Валерій Долапчі, 1980-го року народження, буде перебувати під вартою з третього листопада 2016 року по 2 січня 2017 року.

Розглядом звинувачення в організації терористичного акту в селищі Новоолексіївка Херсонської області буде займатися суд присяжних.

Обвинуваченого підозрюють у скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 3 ст. 27 ч. 3 ст. 258 і ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України, за вчинення яких передбачене покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

14 квітня у селищі Новоолексіївка Генічеського району, поблизу адміністративного кордону з анексованим Кримом, стався вибух в автомобілі ВАЗ-2101 з одеськими номерами, припаркованому в громадському місці. Вибух, у результаті якого одна людина загинула і четверо отримали поранення, кваліфікований як терористичний акт.

9 травня Служба безпеки України заявила про затримання членів групи, підозрюваних у скоєнні вибуху в Новоолексіївці 14 квітня.