Студенти з Херсона мають змогу стати стипендіатами програми «Завтра.UA»

8 листопадаа 2016 10:54

image006_ultralarge2 жовтня у ХНТУ відбулася презентація конкурсу-2016/17 Стипендіальної програми «Завтра.UA» та тренінг «Як отримати міжнародний науковий грант? (Основи написання наукових проектів)». Про це повідомляє прес-центр ХНТУ.

Проректор з наукової роботи ХНТУ Савіна Г.Г. закликала студентів не боятися, пробувати свої сили та розвивати здібності.

На початку презентації менеджер проекту, координатор конкурсу Міщенко О.В. запропонувала преглянути фільм про Стипендіальну програму «Завтра.UA» .

А потім дійсні стипендіати розповіли студентам про свої досягнення у програмі.

Менеджер проекту Міщенко О.В. повідомила студентам про мету програми, переваги, можливості, проекти, що діють у межах програми, складові конкурсу, як взяти участь, кого шукає проект тощо. Супроводжувала Міщенко О.В. свою розповідь презентацією.

Наступним етапом презентації проекту був тренінг «Як отримати міжнародний науковий грант? (Основи написання наукових проектів)». Проводила тренінг Марина Таран – координатор міжнародного гранту Україна – Латвія, IRSIS, помічник керівника проекту НАТО (Україна-Італія), отримувач гранту Марії Кюрі, співробітник 7-ми українських наукових проектів, стипендіат програми «Завтра.UА» 2012 і 2013 років. Її досвід роботи починається від розробки початкового плану проекту до успішної його реалізації. На тренінгу можна було дізнатися про те, як правильно сформулювати ідею гранту, знайти колег за науковими інтересами в рамках проекту, написати вірно мотиваційний лист і перелік потрібних документів, успішно запустити проект і довести його до ринкової реалізації.

Детальну інформацію про участь у програмі можна отримати у відділі з організації виховної роботи студентів ХНТУ ( ауд. 221, корпус І ).