Сергій Шевцов: «Я уже мрію повернутися в «Кристал», але – за інших обставин»

2 листопадаа 2016 14:31
fckristal.com

fckristal.com

Екснаставник «Кристала» розповів про причини звільнення зі своєї посади

Днями Сергій Шевцов написав заяву про звільнення з посади головного тренера «Кристала». У керівництві клубу відставку прийняли. Наразі тривають консультації щодо кандидатури нового головного тренера. В інтерв’ю офіційному сайту Сергій Анатолійович розповів про причини свого рішення залишити «Кристал», реакцію команди та свої подальші плани.

– Сергію Анатолійовичу, ви вже говорили в пресі про свою відставку, але, все таки, що стало причиною вашого рішення піти з «Кристала»?

–  Це рішення я прийняв ще до попереднього матчу. Не хочу, щоб у ньому шукали якийсь конфлікт або приховані причини. Просто треба було дати час керівництву для пошуку нового тренера і хотілось виграти дербі з «Суднобудівником», щоб залишити команду на позитивній ноті. З усіма в клубі в мене залишились хороші стосунки. Але завжди в роботі виникають різні думки щодо розвитку клубу, щодо того, як треба діяти в конкретних ситуаціях. Коли розбіжностей в цих думках стає все більше, рано чи пізно це призводить до конфлікту. А я не хотів доводити ситуацію до цього. Я вдячний меру Херсона Володимиру Миколаєнку за підтримку і співпрацю. Під час особистої зустрічі він пропонував мені залишитися в клубі. Я сказав, що готовий повернутися тільки після певних змін. Але на сьогоднішній момент мер не може цього гарантувати.

– Які ваші подальші плани?

– Коли я приймав це рішення, то розумів, що в даній ситуації це неминучий крок. Мені говорять, що я кудись перейшов, але б ніколи так не вчинив з рідним клубом. Так, були пропозиції: більш вигідні, менш вигідні, але я залишався. І на сьогодні я теж не пішов кудись, а просто пішов звідси. Зараз треба трохи відволіктись, відпочити. У футболістів бувають відпустки, у тренера – ні. На вихідних плануєш підготовку, у відпустці займаєшся селекційною роботою, маєш бути завжди в тонусі, думати що ще зробити в команді на краще. Тому тепер є час відволіктись.

– Як вашу відставку сприйняли футболісти?

– Я бачив, що для команди це була неприємна несподіванка. Зазвичай, тренер іде після серії невдач, а не після двох поспіль перемог. Але вони дорослі люди, розуміють, що такі кроки на емоціях не роблять, а значить я справді вирішив, що для мене так буде краще. Так само, як і футболісти вибирають команди, переходять з клубу в клуб, це наше життя, наша кар’єра. Думаю, вони мене зрозуміють. Я побажав їм удачі, адже з багатьма футболістами працював у двох і навіть уже в трьох командах.

– Чи можливі зміни у складі після вашого звільнення?

– Це вже питання до нового тренера. Він будуватиме команду так, як бачить сам, як дозволить керівництво. Особисто я хотів би, щоб ця команда зберіглася. Вважаю, що це найперспективніший склад «Кристала» за останні час і взагалі найперспективніша команда в моєму житті. У нас є пару ветеранів, але вони дуже допомагали молоді. Вони можуть розвиватися, рухатися вперед. Дев’яте місце – це не межа для цієї команди. Ми втратили кілька очок через дуже прикрі помилки, яких не мало бути. Якби не ці помилки, ми були б вище в турнірній таблиці, а потенціал цього складу – ще вище. Попри це, ми знаходимось в одному пункті від вінницької «Ниви», яка ставила завдання виходу до першої ліги, ми в трьох очках від «Миру», бюджет якого в рази перевищує наш. Тому я вважаю, що ми достойно виглядаємо і після себе я залишаю боєздатний колектив з перспективою росту.

– Наостанок – кілька слів уболівальникам.

– Усім уболівальникам, фанатам, усьому штату клубу, працівникам стадіону, моєму помічнику Олександру Овчиннікову і футболістам я висловлюю щирі слова подяки. Під час роботи я відчував їх підтримку і вдячні слова. Так само дякую і критикам. Адже критикують від бажання зробити краще. Для амбіційних людей критика не завжди приємна, але я намагався прислуховуватись до різних думок. По можливості, я приходитиму на трибуни підтримувати команду. Скажу чесно, я уже мрію повернутися в «Кристал», але – за інших обставин.

ФК «Кристал»