Михайло Линецький прокоментував засідання Х сесії Херсонської міськради

22 Жовтня 2016 15:44
Фото Тараса Бузака

Фото Тараса Бузака

На цьому тижні відбулася X сесія міської ради VІІ скликання. Засідання розтягнулося на три дні, депутати вирішували нагальні справи громади 17, 19 та 20 жовтня.

У понеділок, 17 жовтня, депутати Херсонської міської ради прийняли рішення «Про зміни до міського бюджету на 2016 рік». Зокрема, цими змінами передбачено 2,5 млн грн на придбання контейнерів для вивезення твердих побутових відходів і 3 млн грн – на придбання двох машин на вивезення твердих побутових відходів. Окрім того, збільшено видатки на поточний ремонт дорожнього покриття – до 500 тис.грн, а також 285 тис.грн – на встановлення 8 навісів на зупинках громадського транспорту.

Також, проголосували за внесення змін до Міської програми розвитку фізичної культури та спорту на 2016 рік. Додаткові кошти на участь у змаганнях та зборах у розмірі 25 тис.грн. отримала баскетбольна команда «Таврійська зірка». На ті ж потреби 80 тис.грн. виділили ФСТ «Спартак», 34 тис.грн. – Федерації настільного тенісу.

У середу, 19 жовтня, депутати проголосували за виділення земельних ділянок 24-м учасникам АТО. Народні обранці підтримали проект рішення «Про дозвіл громадянам на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок для будівництва і обслуговування жилих будинків, господарських будівель та споруд на території мікрорайону  «Корабел». За відповідне рішення проголосували 32 депутати. Згідно проекту, 24 громадянина, які проходили військову строкову службу та брали участь в АТО, отримали земельні ділянки по вулиці Стапельній та Дорофєєва.

У четвер, 20 жовтня, було прийнято рішення заборонити розміщення на території міста Херсона інформаційних сюжетів щодо пасажирських перевезень до тимчасово окупованих територій Криму, Луганської та Донецької областей. Заборона стосується реклами на стаціонарних рекламних засобах, шляхопроводах, зовнішній поверхні будинків, споруд, на/в транспорті та зупинках громадського руху.

Очільник Херсонського представництва Фонду Миколи Томенка «Рідна країна», депутат Херсонської міської ради, член фракції «Солідарність» Михайло Линецький розповів про своє бачення результатів сесії.

«Знову не вдалося ретельно розглянути зміни до бюджету. Я пропонував колегам розглянути зміни постатейно, але 1 голосу не вистачило для прийняття моєї пропозиції. Саме тому виникає питання до колег з «Опозиційного блоку», які самі заявили на наступному пленарному засіданні про необхідність детально розглянути куди йдуть кошти громади й звернулися до міського голови з вимогою ветувати ними ж проголосоване рішення про зміни до бюджету. Дуже приємно, що було підтримано проект про виділення землі під будівництво спортивної школи з басейном у мікрорайоні «Корабел»». Для розуміння, хто дійсно підтримує розвиток дитячого спорту не на словах, було проведено процедуру поіменного голосування. Крім того, з позитивного ще хочу відмітити, що на вимогу Закону України «Про місцеве самоврядування» було затверджено орієнтовний графік звіту депутатів перед громадою», – прокоментував «Рідній Херсонщині» Михайло Валерійович.

З позитивного Михайло Линецький виділяє прийняття рішення про встановлення нагрудного знаку Херсонської міської ради «За участь в антитерористичній операції».

«На жаль, не знайшлося потрібної кількості голосів для прийняття рішення «Про затвердження Тимчасового порядку щодо оформлення постійного користування земельних ділянок ОСББ». Тим не менш, цей суспільно важливий проект будемо доопрацьовувати. Також, не знайшла підтримки програма «Єдиний паркувальний простір». Це сталося, зокрема, через те, що у грудні 2015 року, під впливом емоцій та деяких об’єктивних факторів, паркувальна справа у Херсоні була передана структурі, якій не притаманний такий вид діяльності. І як наслідок – міський бюджет недоотримав коштів. Тому поспіхом внесена на розгляд програма, яка потребує значних коштів з бюджету, не знайшла підтримки депутатського корпусу й була відправлена на доопрацювання», – додав Михайло Валерійович.

 “Рідна Херсонщина”