Проект «Казки Херсонщини» представлений на платформі Велика Ідея

29 Вересня 2016 13:50

b28cbe6511a4db9839d58c5beb3f657f_lНещодавно після прес-конференції благодійного фонду «Майбутнє Херсонщини», які в рамках проекту «Посилення громадянського суспільства у місцевих громадах» отримали невеликий грант на реалізацію своєї ініціативи,  поспілкувались з Юлією Ситник, головою правління Фонду.

Пані Юлія прокоментувала нашу співпрацю з їх Фондом: “На початку будь-якої справи важливо зустріти однодумців, партнерів, з якими можна отримати позитивні результати у громадській діяльності. Співпрацю з МО «Нова Генерація» вважаю ключовою у питанні початку реалізації проекту «Казки Херсонщини». Адже, спілкування та отримані консультації підштовхнули до розробки чіткого плану просування проекту та залучення коштів. Бажаю усім громадським діячам шукати професійні підходи щодо реалізації своїх ініціатив, залучати друзів та знаходити партнерів.  Таких, якими для нас стала МО «Нова генерація».

Уже 10 років МО «Нова генерація» допомагає локальним НУО в організаційному розвитку. Дуже часто активні люди та громадські організації-початківці не знають про механізми залучення коштів, тому ми відвідуємо громади з інформаційними сесіями, консультаціями, розповідаємо про всі можливості – написання проектів на конкурси міжнародних донорських організацій, збір коштів через фандрейзінгові інструменти, які є в Україні. Зокрема, розповідаємо про краудфандінгову платформу Велика Ідея (українська платформа соціальних інновацій, заснована у 2009 році громадською організацією «Гараж генґ»).

Свого часу ми  розмовляли про можливості залучення ресурсів для здійснення соціальних проектів з Юлією Ситник, головою правління Благодійного Фонду «Майбутнє Херсонщини», яка на той момент вже мала ідеї, які прагнула реалізувати зі своїми однодумцями. Говорили і про особливості Спільнокошту. Коли ідея проекту «Казки Херсонщини» почала набирати конкретні форми, в рамках консультації від МО «Нова генерація», наші експерти дали п. Юлії рекомендації щодо створення відеоролику, який би допоміг яскраво презентувати ідею суспільству та спонукав цю ідею підтримати.

І вже сьогодні на краудфандінговій платформі Велика Ідея серед проектів, які наразі можна підтримати, є проект «Казки Херсонщини» www.biggggidea.com/project/kazki-hersonschini.

Тож у всіх, хто бажає підтримати цей проект, є гарна нагода. Фондуйте та допомагайте громадським організаціям втілювати соціально-корисні справи та змінювати наші громади на краще!

Консультації були здійснені в межах проекту «Посилення громадянського суспільства у місцевих громадах», що реалізує ГО «Нова генерація» за кошти Національного фонду розвитку демократії США (NED).

Довідка

Сайт платформи Велика Ідея має три розділи: Спільнокошт, Практики та Можливості. Платформа працює за таким принципом – якщо ти маєш ідею, яку хочеш втілити у життя, ти подаєш на сайт мотиваційний лист/відео (з якого всім має стати зрозумілим  – чому люди мають підтримати твій проект і яка від нього буде користь суспільству), чіткий план дій та розписаний бюджет (на що саме будуть витрачені зібрані кошти), визначаєш потрібний тобі час на збір коштів. І від моменту появи твого оголошення на сайті www.biggggidea.com  люди, які дізнаються від тебе або на сайті про твою ідею, зможуть підтримати тебе грошима через клік на опції «Фондувати».

Станом на вересень 2016 рок 20235 доброчинці з різних куточків України підтримали 142 проекти на загальну суму 8 878 255 грн. Тому. Це реально працює, і якщо все детально спланувати перед запуском проекту на платформі, можна отримати значну фінансову підтримку для втілення соціально значущої  ідеї в життя.

Джерело: Socioprostir