На Херсонщині завершився XI Міжнародний фестиваль аматорського кіно “Кінокімерія”

27 Вересня 2016 10:22
ukrinform.ua

ukrinform.ua

На XI Міжнародному фестивалі аматорського кіно “Кінокімерія”, який проходив у місті Скадовськ на Херсонщині з 22 по 25 вересня, було подано 173 фільми з 16 зарубіжних країн та 16 регіонів України.

Гран-прі фестивалю присуджено українському фільму “Весільний коровай” полтавського автора Дмитра Вовка.

Про це у телефонній розмові з кореспондентом Укрінформу розповів у понеділок член журі фестивалю, заслужений працівник культури України, член Національної спілки кінематографістів України, викладач Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені І. К. Карпенка-Карого Юрій Ріпенко.

“Гран-прі присуджено фільму з Полтави “Весільний коровай”, автор Дмитро Вовк. Фільм сподобався тим, що передає чисто українську атмосферу – побуту і людини”, – розповів Ріпенко.

За його словами, на XI Міжнародному фестивалі аматорського кіно “Кінокімерія” були, на думку журі, й кращі, професійніше зроблені фільми, які перемогли в інших номінаціях фестивалю. Але Гран-Прі “Кінокімерії”, згідно з умовами визначення її переможців, може бути присуджено лише аматору. І на цьому фестивалі кращим фільмом саме аматора було визнано “Весільний коровай”, сказав Ріпенко.

Із найкращих фільмів XI Міжнародного фестивалю аматорського кіно “Кінокімерія” сформують програму, яку буде представлено від України на 79-му Міжнародному кінофестивалі UNICA, який проходитиме у німецькому місті Дортмунд 5 – 12 серпня 2017 року. “Ми поки що не сформували програму (на 79-й кінофестиваль UNICA – ред.), але, напевно, візьмемо туди цей фільм (“Весільний коровай” – ред.)”, – повідомив Ріпенко.