Микола Томенко: Україна програє інформаційну війну у православному світі

23 Вересня 2016 06:10
112.ua

112.ua

Про це заявив засновник Фонду «Рідна країна», доктор політичних наук, професор Микола Томенко під час свого виступу на VII Міжнародній науково-практичній конференції «Діалог культур Україна-Греція: культурна політика ХХІ ст. в європейській ретроспективі».

Він поінформував, що Фонд «Рідна країна» в останній період реалізував низку проектів з пропагування української культури в Греції та, відповідно, грецької культури в Україні. Водночас він наголосив на необхідності залучення науковців та громадськості до реалізації не лише академічних, а й прикладних проектів в системі співпраці цих двох країн.

«На сьогодні очевидно, що російська пропаганда в Греції та багатьох інших країнах, зокрема православного світу, попрацювала доволі активно. І, на жаль, Україна поки що не змогла пояснити свою державну політику і презентувати цим країнам реальну ситуацію в своїй країні, зокрема в етнонаціональний та релігійний сферах», – зауважив М. Томенко.

Тому, на його переконання, цілком очевидно, що серед пріоритетів влади, яка недопрацьовує в цьому питанні, та української еліти мусить бути популяризація та представлення реальної картини про сучасну Україну передовсім в країнах так званого православного світу – в Греції, Сербії, Болгарії та ін.