Херсонщина прийняла понад три мільйони туристів

23 Вересня 2016 10:22
Фото Івана Антипенка

Фото Івана Антипенка

Як повідомили в Херсонській ОДА, за попередніми підрахунками, станом на 10 вересня Херсонську область відвідали орієнтовно 3,2   млн туристів. За статистикою туристичних порталів області, це переважно внутрішні туристи — приблизно 90% відпочивальників з Київської, Дніпропетровської, Харківської, Львівської, Запорізької, Миколаївської, Хмельницької, Чернігівської, Полтавської та інших областей; 3% — з Білорусі, решта (7%) — країни далекого зарубіжжя.

Топ-15 країн-відвідувачів Херсонщини поточного року аналогічні порівняно з минулим роком. Це Туреччина, Ізраїль, Німеччина, США, Італія, Іспанія, Великобританія, Франція, Грузія, Сирійська Арабська Республіка, Греція та інші. Цього року «Укрзалізниця» збільшила кількість потягів і нових сполучень Херсонщини з іншими регіонами країни. До обласного центру та приморських міст курсували потяги з Харкова, Львова, Києва, Чернігова, Житомира, Сум, Хмельницького, Луцька. Протягом трьох літніх місяців до залізничних станцій у напрямку Чорноморського та Азовського узбережжя області перевезено близько 950 тис. пасажирів.

Як зазначають в ОДА, збільшення туристичного потоку в цьому році стало можливим завдяки невисоким цінам на відпочинок. Середня вартість проживання з харчуванням у місцевих пансіонатах і міні-готелях становить 250—300 грн з людини на добу. Послуги з організації внутрішнього і міжнародного туризму здійснюють 13 туроператорів і близько 100 турагентів. Для послуг туристів розроблено понад 90 туристичних маршрутів по території Херсонщини різного напрямку і для різних вікових категорій.

Аналіз фінансово-економічних показників від туристичної діяльності показує позитивну динаміку надходжень доходів. Станом на 1 вересня 2016 року суб’єкти туристичної діяльності сплатили до бюджетів всіх рівнів 12,6 млн гривень, що більше на 71,5% порівняно з аналогічним періодом 2015 року (7,3 млн гривень).

Іван АНТИПЕНКО, «День»