Звіт про діяльність херсонського представництва Фонду Миколи Томенка «Рідна країна» – частина ІІ

25 Серпня 2016 10:08

kraina-logo-selХерсонське представництво Фонду Миколи Томенка «Рідна країна» та сайт «Рідна Херсонщина» працюють вже понад два роки. У минулому році наш сайт публікував звіт про діяльність Фонду за перший рік існування представництва.

Наразі звітуємо про роботу за період з вересня 2015 року по серпень 2016 року. За цей період наш колектив під керівництвом Михайла Линецького зробив великий обсяг роботи. Діяльність херсонського представництва «Рідної країни» охоплює три основні напрямки: шефство над херсонськими військовослужбовцями, культурно-просвітницька робота та інші суспільно важливі справи (допомога родинам прикордонників та переселенцям, заходи з благоустрою міста).

IMG_7489Херсонське представництво Фонду «Рідна країна» активно популяризує на Херсонщині культурно-просвітницькі проекти Фонду Миколи Томенка. Ми спрямовуємо свою діяльність на популяризацію Херсонщини та України в цілому, на розвиток культури, спорту, здорового способу життя, у тому числі на реалізацію програм національного розвитку, на охорону і збереження спадщини, історичного середовища, пам’яток історії та культури. Наша робота направлена на сприяння духовному пробудженню та моральному відродженню людей.

У жовтні 2015 року херсонське представництво «Рідної країни» привітало педагогічний колектив Навчально-виховного комплексу «Гімназія № 56» з Днем учителя. Михайло Линецький передав гімназії понад 10 примірників освітніх проектів Фонду «Рідна країна», серед яких: «7 чудес України», «7 історичних чудес України», «7 природних чудес України», «Живі голоси» та інші. Також у жовтні Фонд привітав працівників “Амбулаторії загальної практики – сімейних лікарів” Херсонської міської клінічної лікарні ім. Є.Є. Карабелеша з Міжнародним днем лікаря. З нагоди свята Михайло Валерійович вручив медикам такі необхідні в їхній нелегкій роботі «Українські щорічники» на 2016 рік.

У жовтні 2015 року на Херсонщині з робочим візитом перебував лідер Громадського руху «Рідна країна» Микола Томенко. Під час візиту до нашої області Микола Володимирович провів зустріч з бібліотекарями Херсона, а також з педагогічним та батьківським колективом Херсонського навчально-виховного комплексу № 56. Основною метою зустрічі з бібліотекарями міста була презентація просвітницьких проектів Фонду «Рідна країна». Микола Томенко представив «Український щорічник» на 2016 рік.  Микола Володимирович зазначив, що «Український щорічник-2016» містить афоризми, ілюстрації про найвідоміші історичні, архітектурні, культові пам’ятки України, щоденний народний календар з прикметами та перлинами народної мудрості. Також Микола Володимирович презентував перевидані та доповнені диски «Класика української літератури. Живі голоси» та «Слуханка для української малечі».

Зустріч зі студентами-істориками та викладачами ХДУ

Зустріч зі студентами-істориками та викладачами ХДУ

У квітні 2016 року засновник Фонду «Рідна країна», лідер громадського руху «Рідна країна», політик та науковець Микола Томенко вчергове перебував у Херсоні з робочим візитом. Микола Володимирович провів зустріч з бібліотекарями та педагогами міста, студентами та викладачами факультету психології, історії та соціології Херсонського державного університету, також дав інтерв’ю представникам ЗМІ та місцевим телерадіокомпаніям. У ході просвітницьких заходів були презентовані проекти Фонду та навчальний посібник «Україна: історія Конституції».

BK2DDw27R9wЗазначимо, що всі бібліотеки та школи Херсона від Фонду «Рідна країна» отримали в подарунок навчальний посібник «Україна: історія Конституції».

15 травня, в Міжнародний день сім’ї пройшов фінальний етап конкурсу на Кубок мера «Читаюча родина – 2016». Допомогу в проведенні Конкурсу надав керівник херсонського представництва фонду Миколи Томенко «Рідна країна» Михайло Линецький.

У червні 2016 року стартував другий етап акції «7 чудес України: історичні міста та містечка». Херсонщину у конкурсі представляє Берислав. Презентацію міста на конкурс підготував молодий науковець-історик, головний редактор порталу «Рідна Херсонщина» Букрєєв Тарас. Крім того, Букрєєв Тарас за останній рік регулярно дає коментарі на сторінках Всеукраїнської газети «День» в якості експерта з історичних питань, з липня читає лекції для вихованців військово-патріотичного табору «Херсонська Спарта».

У серпні Херсонське представництво Фонду «Рідна країна» передало Каховському міському відділу освіти проекти Фонду: «Слуханка для української малечі», «Український щорічник – 2016» та посібник «Україна: історія Конституції». Варто відзначити, що кожна школа отримає навчальний посібник, а кожний дитсадок – «Слуханку для української малечі».

Серед планів на майбутнє: презентація нового ділового щоденника «Українського щорічника», а також розповсюдження нових проектів по навчальним закладам Херсона та області.