Херсонці відзначили День державного прапора

24 Серпня 2016 12:36

dsc_0102

Урочисті заходи з нагоди Дня державного прапора України розпочалися в місті з 9 години ранку.

В цей час на набережній парку Слави відбулося традиційне підняття українського стягу і нетривалий мітинг з виступами офіційних осіб.

dsc_0072

О 10.00, біля Центральної міської бібліотеки ім. Лесі Українки, відбувся молодіжний перфоманс «Склади мапу України» та огляд літератури під назвою «25 книг до 25-річчя Незалежності України».

Головні заходи призначалися на вечір. О 16.00 відбулося урочисте відкриття оновленого меморіалу «Слава Україні» по вулиці Перекопській. Тут з’явився великий сталевий Герб України та оновлені фотографії загиблих в ході війни на Донбасі херсонців.

dsc_0010_0

Пам’ятне місце місцеві сталевари прикрасили арками зі дзвонами та військовими атрибутами, переданими із зони АТО: шоломи, гільзи, особисті жетони військових тощо.

На мітингу виступали очільники області й міста, які згодом відзначили місцевих військових подяками за службу від імені голови ОДА та мера Херсона.

dsc_0089_0

Під час заходу також презентували другий том пам’ятної збірки «Хронологія мужності», до якої увійшли історії земляків, які загинули, боронячи незалежність України під час АТО.

Після мітингу кількасот городян у вишиванках рушили центральним проспектом Ушакова до набережної. Тут відбулася святкова парусна регата з прапорами України.

dsc_0129

А на завершення святкового меню, на цій же набережній, херсонцям приготували концертну програму «Народжені вільними» за участі місцевих молодіжних колективів.

dsc_0110

Іван АНТИПЕНКО, «День», фото автора