Звіт про діяльність херсонського представництва Фонду Миколи Томенка «Рідна країна» – частина І

23 Серпня 2016 07:20

kraina-logo-selХерсонське представництво Фонду Миколи Томенка «Рідна країна» та сайт «Рідна Херсонщина» працюють вже понад два роки. У минулому році наш сайт публікував звіт про діяльність Фонду за перший рік існування представництва.

Наразі звітуємо про роботу за період з вересня 2015 року по серпень 2016 року. За цей період наш колектив під керівництвом Михайла Линецького зробив великий обсяг роботи. Діяльність херсонського представництва «Рідної країни» охоплює три основні напрямки: шефство над херсонськими військовослужбовцями, культурно-просвітницька робота та інші суспільно важливі справи (допомога родинам прикордонників та переселенцям, заходи з благоустрою міста).

Херсонське представництво Фонду Миколи Томенка неодноразово надавало всебічну адресну допомогу нашим військовим. Ми вже понад два роки тісно співпрацюємо з батальйоном охорони військового аеродрому 11-ої окремої бригади армійської авіації та підполковником Ігорем Зосименком.

DSC_4285

Очільник Херсонського представництва Фонду Миколи Томенка “Рідна країна” Михайло Линецький та підполковник Ігор Зосименко

Регулярне відвідування цієї військової частини вже стало доброю традицією. Допомога, котру надає наше представництво Фонду, носить більше гуманітарну спрямованість, аніж мілітаристську. Так за період з вересня минулого року і до серпня 2016 року «Рідна країна» допомогла військовим будівельними матеріалами для зведення караульного приміщення на території військової частини, передавала лікарські препарати бійцям в зону АТО тощо. Окрім вищезазначеної допомоги наш колектив регулярно вітає військових зі святами, завжди передає їм смачні гостинці та вітаміни.

Будівництво караульного приміщення (Грудень 2015 року)

Будівництво караульного приміщення (Грудень 2015 року)

Xi_Nblz5j18

Будівництво караульного приміщення майже завершено (Січень 2016 року)

Також Фонд допомагає демобілізованим херсонцям. Зокрема, за сприяння Михайла Валерійовича було облаштовано приміщення ГО “Зірка” оргтехнікою.

Варто зазначити, що за посередництва лідера Громадського руху «Рідна країна» Миколи Томенка та очільника Херсонського представництва Фонду «Рідна країна» Михайла Линецького наші земляки були відзначені державними нагородами. Нагадаємо, що довгий час питання по нагородженню військовослужбовців затягувалося. Пришвидшення справедливого вирішення питання стало можливим завдяки особистому втручанню Миколи Володимировича та Михайла Валерійовича.

А зовсім нещодавно, саме за ініціативи Михайла Линецького та ветеранів-десантників, міська влада провела соціальну акцію, розмістивши борди з привітаннями бійців десантних військ до Дня високомобільних десантних військ ЗСУ.

image-0-02-01-ad06305e25dc08ae35df2a417696903134e4b243153f8761ab122f7e65da7064-V

YyGhBev3JwIКомандир батальйону охорони військового аеродрому підполковник Ігор Зосименко неодноразово наголошував, що допомога, яку надає Фонд є дійсно безцінною не тільки при охороні аеродрому, а й при виконанні бойових завдань у зоні АТО (частина бійців зараз знаходиться саме там).

«Ми тісно співпрацюємо з нашими друзями вже понад два роки. Я вважаю, що допомагати захисникам Батьківщини – це мій соціальний обов’язок не тільки як підприємця, але і як патріота. Я з упевненістю можу сказати, що на цьому співпраця не закінчується, представництво Фонду і надалі буде підтримувати військових. Закликаємо херсонців бути небайдужими до проблем нашої армії!», – прокоментував «Рідній Херсонщині» Михайло Линецький.

Фонд Миколи Томенка “Рідна країна” щиро дякує всім небайдужим херсонцям за небайдужість до захисників Батьківщини.

Тарас Букрєєв, “Рідна Херсонщина”