Будівництво “Зеленої школи” на Херсонщині вийшло на фінішну пряму

19 Серпня 2016 09:21
city.kherson.ua

city.kherson.ua

Завершення будівництва “Зеленої школи” в Антонівці перевірив міський голова Херсона Володимир Миколаєнко. Як відомо, вже 1 вересня 2016 року вона відкриє свої двері для школярів.

Разом із партнерами, фінською компанією “НЕФКО” обговорили технічні моменти, провели інспекційну перевірку будівництва, дослідили територію будівлі.

klas

На сьогоднішній момент роботи вже на завершальному етапі. Завершено ремонт класних кімнат, їдальні, туалетних кімнат та душових, ігрових кімнат.

shkola

Всі класи оснащені сучасною системою рекупації повітря, що забезпечуватиме прохолоду в класах влітку та зберігатиме тепло взимку.

Тепло забезпечать сонячні батареї, розташовані на даху школи. Освітлюються приміщення світодіодними лампами.

Обслуговування системи опалення, вентиляції тощо спеціалісти, які до 30 серпня пройдуть спеціальне навчання.

До 31 серпня завершать монтаж і налаштування сонячних батарей, пожежної сигналізації та проведуть кінцеве прибирання школи.

prym

Довідка. На зведення «Зеленої» школи з міського бюджету Херсона було виділено близько 2-х млн грн, решту витрат – 3,5 млн  – взяли на себе фінські фахівці.

Новий корпус школи передбачає сім класів, спальню, ігрову кімнати, читальний та актовий зал, туалети, які оснащені душовими кабінами.

Приміщення “Зеленої школи” вміщатиме до 200 учнів, що дасть можливість збільшити місткість навчального закладу вдвічі.