До Херсона їдуть хіти світової документалістики

10 Серпня 2016 14:11

Протягом літа Docudays UA показуватиме в українських кінотеатрах хіти цьогорічного фестивалю.

DOCU/ХІТ – проект, який згодом має стати повноцінним прокатом документального кіно в Україні. У семи містах покажуть чотири фільми. Це «У променях сонця» Віталія Манського, «Українські шерифи» Романа Бондарчука, «Майже святий» Стіва Гувера і «Як змінити світ» Джеррі Ротвела. Їхні герої – звичайні люди, які прагнуть змін. А фільми – ілюстрація того, на що здатен їхній «внутрішній двигун», та черговий доказ – наш світ тримається на людях, яким не байдуже.

Найкращі документальні фільми року можна буде побачити і в Херсоні з 25 по 28 серпня у “Мультиплексі”, що на ТРЦ «Фабрика» (вул. Залаегерсег, 18).

aca9c70db1322cad87331205d0852f36_L
ФІЛЬМИ


«У променях сонця»
реж. Віталій Манський
(Росія, Латвія, Німеччина, Чехія, Північна Корея/2015/106’)

Для того, щоб знімати в одній з найзакритіших країн світу Північній Кореї, Віталій Манський згодився фільмувати за наперед написаним сценарієм про життя восьмирічної школярки в Пхеньяні. Утім місцеві партійні робітники навіть не могли уявити, яку «послугу» зробили режисерові. Переможець Міжнародного кінофестивалю документального кіно в Їглаві.

«Майже святий»
реж. Стів Гувер
(США/2015/97’)

Справжній трилер про український Маріуполь, який спродюсував найзагадковіший голлівудський режисер Терренс Малік. Головний герой – священик і місцевий авторитет Геннадій Мохненко – зробив собі ім’я, силоміць забираючи бездомних дітей-наркоманів з вулиць міста. Та із часом домівка для безхатченків перетворилася на Республіку Пілігрим, яка живе за власними законами.

«Українські шерифи»
реж. Роман Бондарчук
(Україна, Латвія, Німеччина/2015/85’)

Неначе птах, в’ється у повітрі невеличкий український прапор, прикріплений до автомобіля двох «шерифів», обраних громадою села на півдні України. Шерифи рятують жінку від анаконди, вселяють бездомного Колю в порожню хату – щоб він, нарешті, став людиною, вберігають неписьменного Індіанця від неминучого арешту. Непроглядні зимові тумани. На сході країни йде війна. Чоловікам приходять повістки в армію. Діти пишуть листи воїнам і збирають передачі з консерваціями й теплими шкарпетками. У селі з’являється сепаратист. Країна для цих людей – це їхнє село. Настає весна – і життя буяє з новою силою. Шерифи фарбують в золотий колір пам’ятник радянському солдату – переможцеві війни попередньої. Навесні вони за традицією святкують День перемоги, хоча до перемоги в цій війні ще дуже далеко.

«Як змінити світ»
реж. Джеррі Ротвелл
(Канада, Велика Британія/2015/109’)

Фiльм про те, як складно бути супергероєм. Це захоплива історія про ініціативу, що народилася силами кількох ентузіастів. 1971 року компанія друзів попливла до зони ядерних випробувань: їхній протест сколихнув світ, започаткувавши Ґрінпіс та визначивши сучасний рух зелених.

РОЗКЛАД ПОКАЗІВ З’ЯВИТЬСЯ НЕЗАБАРОМ.

Детальніше про проект дивіться на docuhit.org

Джерело: Вгору