Цьогоріч Херсонщина прийме понад 3,5 мільйона туристів

9 Серпня 2016 10:02
Море / 24 Канал

Море / 24 Канал

Херсонщина мріє приймати групового туриста і з цією метою забудувати свої узбережжя, як у Туреччині чи Єгипті, поки що ж у цьому сезоні область має намір прийняти 3,5 млн туристів.

Про це повідомив голова Херсонської обласної держадміністрації Андрій Гордєєв під час прес-конференції в Укрінформі.

“Ми дали собі амбіційний план – 3,5 млн туристів Херсонщина має прийняти протягом цього курортного сезону. Вже на сьогодні, за нашими підрахунками, близько 3 мільйонів вже відвідали Херсонщину. А у нас іще майже місяць попереду активного курортного сезону. Так що ми очікуємо план виконати”, – сказав Гордєєв.

Він поінформував принагідно, що Херсонщина, крім Чорного та Азовського морів, має ще своє Мертве море – це озеро Сиваш, найбільшу в Європі пустелю – Олешківські піски – площею 2 тис.кв км, Кам’янську Січ, відновлення якої стало пріоритетом для обласної влади.

“Найперше, що ми маємо зробити – це створити відповідну інфраструктуру, починаючи від аеропорту  і закінчуючи дорогами та заведенням приватних інвесторів на узбережжя морів та озер, які би дозволили нам приймати групового туриста. Нам потрібні місця розміщення людей за принципом групового туриста. Сьогодні інвестори ходять по узбережжю і шукають місця для нормальної забудови – такої, як у Туреччині чи Єгипті”, – зазначив голова ОДА.