Залізний порт на Херсонщині: достойний сервіс і доступні ціни

4 Серпня 2016 08:55

32ac386-kherson-1099Не секрет, що українським курортам ще далеченько до рівня турецьких і навіть грузинських. Але ж маємо цілих два моря. А тому – вибір таки є.

Відпочити у курортних містах і селищах України можна як бюджетно, так і розкішно – в залежності від типу помешкання і харчування, що ви оберете.

Залізний Порт

Голопристанський район, Херсонська область

Розташування та як доїхати. Залізний Порт – за 103 кілометри від Херсону, рейсовий автобус з херсонського залізничного вокзалу коштує приблизно 60 гривень. Приватні перевізники довезуть також з Дніпропетровська, Запоріжжя (біля 250 гривень). Якщо їхатимете автомобілем – будьте уважні на ділянці Нікополь-Каховка, стан дороги там зовсім незадовільний.

Пляж. Піщаний, з домішками дрібних мушель, 7-кілометровий, на Чорному морі. Насправді ніякого порту в селищі немає, а тому відпочинок тут – екологічно чистий. Лінія берега рівна, без бухт, а тому зміна погоди настає досить швидко – шторм може налетіти раптово. У середині серпня значно збільшується кількість медуз.

Розваги. Звичні для всякого курорту бари, дискотеки, нічні клуби, а також ринки, магазини і аптеки тут теж є. Крім того – є аквапарк і луна-парк.

Також спритні організатори тут запропонують з’їздити на екскурсію: наприклад, за 15 кілометрів – до цілющого гейзеру, до Чорноморського біосферного заповідника – за 56 кілометрів, або на острів Джарилгач. Чи в паланку Запорізької Січі – це за 92 кілометри від Залізного Порту.

Ціни. Приватні домоволодіння запропонують житло за 50-100 гривень з людини за добу, в залежності від наявності зручностей. Пансіонати пропонують різні номери за 100-200 гривень. Номери в готелях – 150-500 гривень.

Джерело: 24 Канал