У Скадовську візьмуть на контроль переміщення суден в акваторії Чорного моря

14 Липня 2016 10:22
www.novostiphuketa.com

www.novostiphuketa.com

12 липня під час чергового засідання Ради оборони Херсонської області, яке пройшло  в Білозерському районі, розглянули питання щодо виконання правил прикордонного режиму судноводіями маломірних плавзасобів та адміністраціями об’єктів базування в межах Генічеського та Скадовського районів. Крім того, обговорювали організацію та здійснення прикордонного контролю за участю представників громадських організацій у межах контрольованих прикордонних районів.На заході було відзначено, що на території контрольованих прикордонних районів знаходяться 27 баз стоянки маломірних суден, а саме: в Генічеському районі  – 7, в Голопристанському – 9 та в Скадовському районі  – 11 баз.

Також було повідомлено, що у Генічеському районі вже обстежено 3 об’єкти базування, з яких 2 відкрито. Залишається проблемним питанням вихід маломірних плавзасобів протягом вересня – жовтня під час сезонного лову риби «журавки».

У Скадовську організовано обстеження 6 місць базування, 5 з них відкрито.

Проблемним у цьому плані у Скадовському районі залишається острів Джарилгач, на якому по теперішній час не створено жодного об’єкта базування, а посадка і висадка пасажирів, завантаження і розвантаження маломірних суден, інших плавзасобів поза об’єктами базування заборонено.

Зі слів голови Скадовської райдержадміністрації Віктора Турика, на Джарилгач здійснюються незаконні рейси. За його інформацією, наявні конкретні зауваження щодо перевантаження судна, яке відправлося від Скадовського порту до острова.