Куди поїхати влітку 2016: острови Джарилгач та Бірючий на Херсонщині

23 Червня 2016 06:40

Чи знаєш ти, як проведеш літо 2016? Альтернатив в цю пору року — дуже багато. Ми не втомлюємося дивуватися тому, наскільки Україна красива і різноманітна. Звичайно, влітку більшість людей їдуть до моря — насолоджуватися південними заходами і сходами сонця, шумом хвиль, кайфувати від крику чайок і не кайфувати від комарів. А щоб опинитися на островах, не обов’язково їхати за кордон.

Острів Джарилгач, Херсонська область

Куди поїхати влітку 2016: Джарилгач © Depositphotos

Куди поїхати влітку 2016: Джарилгач © Depositphotos

Безлюдний острів в Чорному морі. У грецьких джерелах згадується як Берег Ахілла. Вся територія острова і частина прилеглої акваторії входить до Національного природного парку «Джарилгацький». Це найбільший безлюдний острів в центральній Європі. Фауна і флора острова настільки цінна, що більшість видів занесені до Червоної книги. Тут можна зустріти оленів, муфлонів, єнотовидних собак, зайців і т.д. Найчистіше море, свіже морське повітря — і ти обов’язково повернешся сюди знову і знову.

Острів Бірючий, Херсонська область

Олені. Фото: alex0904

Фото: alex0904

Коса в північно-західній частині Азовського моря. У 1927 році на острові організували державний заповідник, який тепер входить до складу Азово-Сиваського національного природного парку. На острові багато озер, невеликих заток і бухт. Тут мешкають акліматизовані благородні олені, лані, кулани, коні і муфлони. Для того, щоб екскурсантам побувати на ньому, необхідний спеціальний дозвіл Херсонського обласного управління лісового господарства або адміністрації господарства (контора знаходиться в Генічеську).

Джерело: tochka.net