Для Херсонщини розробили стратегію розвитку телерадіомовлення

16 Червня 2016 08:55
ФОТО KARTAGORODA.COM.UA

ФОТО KARTAGORODA.COM.UA

Проект представили в Херсонській ОДА з участю представників Національної ради з питань телебачення та радіомовлення, Концерну радіомовлення, радіозв’язку і телебачення та Українського державного центру радіочастот, які зустрілися з керівництвом області та місцевими ЗМІ.

У стратегії визначено основні завдання для розвитку українського мовлення на Херсонщині: збільшити рівень покриття території Херсонської області аналоговим і цифровим ефірним мовленням, унеможливити прийом сигналу з анексованої території в південні райони області. Також влада хоче застосувати санкції до телеорганізацій, які незаконно використовують радіочастотний ресурс на півострові, і забезпечити аналогове й цифрове ефірне мовлення на територію Криму з південних районів Херсонщини.

Для поширення українського контенту планують зводити нові телевежі у прикордонних районах області та оголосили конкурс на п’ять вільних радіочастот на Херсонщині. Зокрема, в с. Чонгар уже встановлено вежу, завдяки якій поширюється радіосигнал, що охоплює південні райони Херсонщини й північні райони Криму. Ще по одній телевежі планують звести в тому ж Чонгарі та в смт Каланчак. Щодо конкурсу, то на нього виставлено FM-радіочастоти у Каховському, Генічеському та Новотроїцькому районах.

За словами члена Нацради з питань телерадіомовлення Сергія Костинського, місцеві медіа мають зрозуміти серйозний виклик, який сьогодні став перед ними, і відповідальність за якісний контент. «Крім національного мовлення, передусім має існувати якісне локальне мовлення, яке поширюватиметься в усіх куточках України, адже саме місцеве радіо й телебачення сприяють об’єднанню жителів області. Саме тоді, коли є мовлення конкретної громади, ми стаємо єдиною країною», — зазначив Костинський.

Іван АНТИПЕНКО, «День»