Херсонщина готова прийняти 3,5 мільйона туристів!!!

7 Червня 2016 08:55
ФОТО З САЙТА LAZURNOE.AT.UA

ФОТО З САЙТА LAZURNOE.AT.UA

Про це заявив голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв під час прес-конференції, яка відбулася 1 червня в стінах облдержадміністрації. З його слів, область готова перевищити показники минулого року, які свідчать, що на Херсонщині побували близько 2,8 мільйона гостей і розмістити до 3,5 мільйона відпочивальників. «Ми ведемо переговори з усіма областями України й укладаємо угоди про співпрацю під час туристичного сезону. Так, за результатами моніторингу закладів відпочинку, на липень-серпень усі місця вже продано. Зараз триває співпраця щодо підписання угод на червень і вересень, тому ми з упевненістю можемо сказати, що поставлений план ми виконаємо», — зазначив Гордєєв.

Для збільшення кількості туристів, коментує голова ОДА, в області здійснюється ремонт доріг до узбереж Чорного та Азовського морів, а також заходи з виведення туристичного бізнесу з тіні. «За інтернет-даними, сьогодні понад 1219 суб’єктів туристичної діяльності пропонують свої послуги для потенційних туристів, при цьому лише 635 суб’єктів зареєстровані офіційно. Зважаючи на дохід суб’єктів туристичної діяльності, податкова база вимагає прийнятну сплату суми коштів. Ці кошти стануть корисними для області, вони підуть на розбудову інфраструктури курортних районів Херсонщини і тих, які на сьогодні є чомусь дефіцитними», — вважає Андрій Гордєєв. Губернатор також запевнив, що легалізація не означає додаткових стягнень та перевірки, а навпаки, захистить підприємців.

Щодо безпеки в області на період курортного сезону, то голова ОДА запевняє потенційних гостей у хороших умовах, які готова надати Херсонщина. В усіх курортних містах області створені локації правоохоронних органів. За громадським порядком слідкують як представники Національної поліції, так і військовослужбовці та прикордонники. В місцях відпочинку діятимуть пішохідні, автомобільні, велосипедні й квадроциклові патрулі.

Іван АНТИПЕНКО, «День»