Михайло Линецький прокоментував засідання позачергової сесії Херсонської міськради

1 Червня 2016 07:16

DSC_4278_ (1)Вчора, 31 травня, відбулася позачергова сесія Херсонської міської ради VII скликання. Так, депутати міськради проголосували за внесення змін до бюджету Херсона на 2016 рік, внесення змін до міської комплексної програми “Соціальний захист” тощо.

Очільник Херсонського представництва Фонду Миколи Томенка «Рідна країна», депутат Херсонської міської ради, член фракції «Солідарність» Михайло Линецький розповів про своє бачення результатів засідання.

«У сесійній залі панувала робоча атмосфера, колеги намагалися утримуватися від взаємних образ і висловлювань в адресу один одного, незважаючи, що на порядку денному були гострі питання. Зокрема, депутати більшістю голосів виразили недовіру голові постійної комісії мандатної, з питань регламенту, депутатської діяльності, етики, законності, правопорядку, прав людини та взаємодії з громадськими організаціями Дмитру Ільченку. Можу констатувати той факт, що кілька колег, не знайшовши юридичного підґрунтя для зняття Ільченка з посади голови комісії, займалися звичайним зведенням особистих рахунків при голосуванні по даному питанню», – прокоментував «Рідній Херсонщині» Михайло Валерійович.

Також, Михайло Линецький публічно закликав колег відійти від з’ясування всіх особистих питань в сесійній залі й перенести їх в спортивну чи залу судових засідань.

«Під час розгляду змін щодо використання системи ProZorro кілька колег, незважаючи на вимоги законодавства щодо мінімальної граничної суми торгів у 50 тисяч гривень, нагадаю, що норма набуває чинності з 1 серпня 2016 року, намагалися протиснути суму в 200 тисяч гривень на найближчі два місяці. Тим самим створивши корупційні ризики. Ця ініціатива не знайшла підтримки, але викликає подив, що основними лобістами таких змін були керівники комунальних підприємств. Вони це пояснюють нібито складнощами у роботі та неможливістю повноцінного функціонування підприємства», – додав Михайло Валерійович.

Варто зазначити, що на сесії знову не розглядалося кадрове питання по призначенню заступників міського голови. Володимир Миколаєнко зняв питання з порядку денного. За словами міського голови, це кадрове питання буде розглянуто на наступній черговій сесії.

“Рідна Херсонщина”