Простуда чи алергія: як відрізнити симптоми

21 Травня 2016 14:50

Навесні легко підхопити застуду, але її симптоми можна сплутати з початком алергії. Багато алергіків ще до початку цвітіння починають приймати антигістамінні препарати. Але в зоні ризику опиняються ті, хто з сезонною алергією не стикався, хоча від неї не застрахований ніхто.

mamovediya.com.ua

mamovediya.com.ua

Почнемо з того, що є загальні симптоми для алергії і простудних захворювань. До них відносяться: чхання, закладений ніс, нежить, подразнення очей і виділення з носа.

Застуда чи ні?
У разі алергічних реакцій виділення з носа рідкі і прозорі. Вони супроводжуються сильною сверблячкою в носоглотці, від якої складно позбутися. Часто можна відчувати настирливе бажання потерти ніс. При застуді виділення, як правило, мають колір і частіше: зеленувато-жовтий. При алергії дуже хочеться чхати і це відбувається часто, але поверхнево. А при хворобі – рідко, але голосно і сильно.

Ясний погляд
Під час застуди очі можуть почервоніти і сльозитися тільки перший час, потім періодично. Якщо ж у тебе спостерігаються свербіж в очах і очі сльозяться практично постійно, – один з характерних ознак алергії. Ще один факт, який вказує на алергію – темні кола під очима.

Температура і біль в горлі
Важливо знати, що і при застуді, і при алергії може підвищуватися температура. Висока температура може вказувати на вірусну інфекцію, але також вона може підніматися при інших алергічних проявах – кропивниці, аллергодерматозах і т. д. Біль в горлі і інші хворобливі прояви – це ознаки застуди.

Голосові зв’язки
Алергія супроводжується першінням в горлі, але не болем. Тривалість хвороби теж характеризує її характер. Застуда зазвичай триває один тиждень, якщо спостерігаються ускладнення, то два тижні. У свою чергу, алергія проходить після зникнення алергену і виникає при контакті з ним.