Навчальні заклади Херсона отримали посібники «Україна: історія Конституції»

19 Травня 2016 09:32

BK2DDw27R9wВчора відбулася нарада заступників директорів шкіл Херсона. На захід, який був організований управлінням освіти, запросили очільника Херсонського представництва Фонду Миколи Томенка “Рідна країна”, депутата Херсонської міської ради, члена фракції «Солідарність» Михайла Линецького.

Михайло Валерійович за дорученням лідера Громадського руху «Рідна країна» Миколи Томенка передав усім загальноосвітнім навчальним закладам Херсона навчальний посібник «Україна: історія Конституції».

“Я сподіваюсь, що посібник «Україна: історія Конституції» завжди стане в нагоді учителям історії та правознавства, класним керівникам під час проведення уроків та виховних годин”, – зазначив Михайло Линецький.

i6RaM2TkBhMАвтором цього посібника, який схвалений для використання у загальноосвітніх навчальних закладах, є кандидат історичних наук, доктор політичних наук, відомий громадський та політичний діяч Микола Томенко.

У книзі автор дослідив усі наявні проекти конституцій, щоб продемонструвати цілісну картину зародження та розвитку традицій українського конституціоналізму від найдавніших часів до сьогодення.

“Найкраща Конституція – це Конституція, яку виконують усі: від президента і прем’єр-міністра й голови Верховної Ради до простого громадянина”, – наголосив Михайло Валерійович.