Андрій Гордєєв – новий голова Херсонської ОДА

29 Квітня 2016 05:40
Порошенко представив нового голову Херсонської ОДА / Фото Івана Антипенка

Порошенко представив нового голову Херсонської ОДА / Фото Івана Антипенка

Вчора, 28 квітня, президент України Петро Порошенко відвідав Херсонську область з робочим візитом. Головна ціль візиту – представити нового губернатора. Своїм указом президент призначив на цю посаду Андрія Гордєєва – народного депутата від БПП, обраного на попередніх парламентських виборах на 183 окрузі в Херсоні.

«Херсонщина отримала молодого керівника, який має підтримку і в Києві, і на Херсонщині. Завдяки його роботі забезпечено фінансування з державного бюджету на реалізацію проектів для розвитку області», – зазначив Порошенко.

Під час першого виступу в якості голови ОДА Андрій Гордєєв визначив п’ять пріоритетів, які пообіцяв розвивати на Херсонщині. По-перше – це розвиток промисловості, АПК та альтернативної енергетики: «Нам потрібно відновити зрошення, щоб збільшити врожайність і площі поливу. Роботу над цим ми вже розпочали разом із Світовим банком. Відновлення зрошення оживить сільське господарство, зросте вартість землі, збільшаться бюджети, запрацює переробна галузь, у людей з’явиться робота», – заявив губернатор.

Другим пріоритетом Гордєєв визначив безпеку Херсонської області, яка межує з окупованим Росією Кримом. На третьому місці, за словами голови ОДА – розвиток туризму. Окрім цього, зазначив Гордєєв, важливим для нього є розвиток культури, а також підтримка молоді і спорту на Херсонщині.

Іван АНТИПЕНКО, «День»