Друга весняна перемога херсонського “Кристала”

17 Квітня 2016 10:22

«Кристал» долає «Барсу» з Сум з рахунком 2:1. У черговому турі чемпіонату херсонський «Кристал» підтвердив своє реноме домашньої команди. На своєму полі підопічні Сергія Шевцова здобувають другу весняну перемогу після такої ж кількості поразок на виїзді.

У попередньому турі «зелено-біло-сині» несподівано поступилися «Миру», тому прагнули додати не тільки очок в турнірну таблицю, а й позитивного настрою собі і вболівальникам. У звітному матчі «Кристалу» через травму не міг допомогти Поплавка, тому тренер вимушений був ставити Михайленка на незвичну позицію правого захисника. Ще в кількох гравців були мікротравми, але вони були готові вийти на поєдинок.

На початку гри херсонці одразу заволоділи ініціативою з надією провести швидкий гол і далі диктувати супернику свої умови. Але швидко це зробити не вийшло. Команди обмінялися гострими ударам. У «Кристала» з середньої відстані трохи неточно пробив Барладим, а в «Барси» мав непоганий момент з лівого флангу Малєй.

Але в середині тайму херсонці дотиснули гостей. Цой подав з кутового, перший удар прийняли на себе захисники, а Бічевой добив м’яча в сітку. За хвилину Барладим класно пробив метрів з 20, але Старченко парирував на кутовий. «Барса» відповіла гострим моментом зі штрафного з небезпечної відстані. Одольський зіграв надійно у воротах і нейтралізував загрозу.

«Кристал» вибігав у швидкі атаки і на 38-й хвилині одна з таких призвела до взяття воріт. Барладим «утікав» віч на віч із кіпером гостей, але Процишин прихопив нападника ззаду і завалив на газон. Арбітр без вагань показав червону картку захиснику «Барси». А додаткове покарання виконав Цой зі штрафного. Точним ударом в нижній кут капітан «Кристала» подвоїв перевагу своєї команди.

Другий тайм не був такий насичений. Гра стала відверто млявою. Господарі чомусь не дуже хотіли реалізувати чисельну більшість, не так стрімко йшли в атаку. Певно, рахунок 2:0 змушував думати про комфортну перевагу. Гості спробували перехопити ініціативу і протягом деяких відрізків гри їм це вдавалося. Втім, до реальної загрози воротам Одольського не доходило.

У відповідь херсонці провели кілька хороших атак флангами, моменти загострювали Гливий, Барладим, Білоусов. Але теж безрезультатно. Останній спалах емоцій в матчі стався вже у компенсований час. Спочатку Ілля Шевцов вийшов віч на віч із воротарем суперника, але далеко відпустив м’яча і дозволив Старченку вийти з воріт і завадити ударові. А за хвилину наполегливий капітан гостей Коровіков, який виділявся протягом усього матчу, точним ударом у «дев’ятку» скоротив розрив у рахунку. Одразу ж після взяття воріт арбітр дав фінальний свисток.

Чемпіонат України

Друга ліга

19 тур

 «Кристал» – «Барса» – 2:1 (2:0).

16 квітня, м. Херсон, стадіон «Кристал»

Арбітри: Арановський В., Коротін В., Соботюк Р., Сальніков П.
Спостерігач арбітражу: Олейнік А.

«Кристал»: Одольський, Бічевой, Адаменко, Дяченко, Михайленко (Мартян, 27), Ковальчук, Цой, Брижчук (Шевцов, 78), Білоусов, Гливий, Барладим (Хамільтон-Роллінгс, 88).
Запасні: Чакляров, Фетісов, Овчинніков, Щербина.
Тренер: Сергій ШЕВЦОВ.

«Барса»: Старченко, Зрібняк, Процишин, Стеценко, Сокол, Моісєєв, Чернецький (Тарасенко, 40), Ярошенко (Биков, 65), Горват, Малєй (Опаренко, 80), Коровіков.
Запасні: Бур’ян, Сіробаба.
Тренер: Андрій КОНОНЕНКО.

Голи: Бічевой (21), Цой (39)Коровіков (90+3).
Попередження: Адаменко (26), Цой (32), Барладим (78), Шевцов (90+2) – Малєй (38), Коровіков (58), Сокол (82).
Вилучення: Процишин (38).

081

101

141

231

171

311

ФК «Кристал»