У Бериславі відкрили пам’ятний знак борцям за незалежність України

30 Березня 2016 08:35
Фото Олега Батуріна

Фото Олега Батуріна

«Про встановлення такого знаку в Бериславі говорили давно. Тему піднімали громадські активісти, депутати міської і районної рад. Нарешті ініціативу вдалося реалізувати завдяки активному сприянню голові Бериславської районної ради Володимирові Коновалову, саме його називали меценатом, – розповідає «Дню» журналіст Олег Батурін, який побував на церемонії відкриття меморіалу. – Не виключаю, що таким чином цей місцевий політик хоче заробити додаткових балів і долучитися до популярних патріотичних акцій, але тим не менш».

За словами Олега Батуріна, церемонія пройшла стримано, без «шароварщини», хоча без зібрання бюджетників не обійшлося. Однак, поговоривши з мешканцями Берислава, він відзначив, що далеко не всі розуміють елементарні речі, через які в країні триває війна.

«Загалом, це хороша ініціатива, – додає Олег – Пам’ять про українських героїв, які загинули за нашу незалежність і продовжують захищати нашу свободу на сході країни, повинна гідно вшановуватись у суспільстві. Тим більше, що за період проведення АТО, загинуло вже сім мешканців Бериславщини. Але на вулиці люди кажуть, що «це все Майдан, якби не він, Путін не напав би». Та й про відкриття цього знаку багато хто не знав, хоча це було в центрі маленького міста. Про що це свідчить? Передусім – про прогалину в інформаційній політиці держави. З людьми так ніхто й не почав спілкуватися від влади. Окрім цього, переконаний, велика частка відповідальності за це лежить на ЗМІ: як на місцевій пресі, так і на всеукраїнських виданнях, телеканалах. З початком війни далеко не всі змінили свої підходи до роботи, не допомогли людям розібратися».

Іван АНТИПЕНКО, «День»