Мистецький проект «Галерея життя» в Херсонському обласному онкологічному диспансері

12 Березня 2016 13:53

OLYMPUS DIGITAL CAMERA10 березня 2016 року в Херсонському обласному онкологічному диспансері в рамках мистецького проекту «Галерея життя» відбулося відкриття персональної виставки картин члена обласної спілки майстрів народної творчості «Дніпровська палітра» Інни Красновської під назвою «Я серцем обіймаю цілий світ…». На запрошення ініціатора проекту, головного лікаря Херсонського обласного онкологічного диспансеру Ірини Сокур, художниця представила більше 30 своїх робіт, що виконані у різних техніках: олійний живопис, акварель та унікальний пластиліновий малюнок (мистецтво на перетині двох класичних образотворчих жанрів: «плаского» живопису і об’ємної скульптури).

Автор натхненно представила кожну свою роботу, створену в авторському напрямі «Цвітиці». Багато з робіт присвячені Україні, деякі представляють пори року, деякі мають глибокий філософський зміст. Цікаво, що роботи, за словами Інни Красновської, створюються на одному подиху під впливом натхнення і без попередніх ескізів та замальовок. Яскраві, оригінальні, дивовижні роботи дихають життям, дарують щастя, випромінюють тепло та позитивну енергетику, збагачують душу добротою. Це вкрай важливо, адже кожна секунда радості, кожна посмішка наближає пацієнтів до перемоги над важкою хворобою.

Відкривала захід головний лікар обласного онкологічного диспансеру Ірина Сокур. Вона розповіла про триєдину мету мистецького проекту: підтримка пацієнтів в боротьбі з хворобою, профілактика синдрому професійного вигорання та можливість митцям представити свої роботи широкому загалу.

З нагоди відкриття виставки до диспансеру завітала перший заступник голови облдержадміністрації Валентина Січова. «Пацієнти та співробітники онкологічного закладу найбільше потребують животворної сили духу, яка пробуджує до життя. Ця сила особливо відчувається в творчості Інни. Адже її картини – «цвітиці» заспокоюють, покращують самопочуття», – зазначила вона.

Виставка триватиме до 10 квітня. В рамках некомерційного проекту, що покликаний створити арт-середовище для покращення емоційного стану пацієнтів диспансеру, це вже друга виставка. Першою представила свої роботи школа мистецтв «Ювента» на початку лютого 2016 року. Виставкова площа надається безоплатно, до співпраці запрошуються митці та волонтери.

Також для пацієнтів та співробітників Херсонського обласного онкологічного диспансеру 26 березня о 10:00 буде проведено майстер-клас з пластилінового живопису, на якому майстриня Інна Красновська навчить власноруч творити дива.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA