5 корисних продуктів, які вважають шкідливими

10 Березня 2016 05:52

Сила дії стереотипів і міфів поширюється на всі сфери життя, в тому числі і на харчування. Ми розповімо про 5 недооцінених продуктів, які марно вважають шкідливими для здоров’я.

zdorovia.com.ua

zdorovia.com.ua

1. Вершкове масло

Насправді цей продукт – джерело вітамінів D, А, Е, С і В, кальцію, фосфоліпідів і незамінних амінокислот. Саме завдяки всім їм ми отримуємо гладку шкіру, гарне волосся і міцні нігті.

Повірте, якщо ви з’їсте пару (але тільки пару!) тонко намазали бутербродів в день, нічого страшного не трапиться, і рівень холестерину не злетить до небес. Зате організм поповнить запаси антиоксидантів, що зміцнить судини і перешкодить утворенню тромбів.

А що міститься в маслі олеїнова кислота допоможе знизити ризик виникнення онкологічних захворювань.

2. Макарони

Йтиметься про макарони з твердих сортів пшениці – вони не несуть ніякої шкоди фігурі і здоров’ю.

Але пам’ятайте, що заливати навіть нешкідливі макарони кетчупами, майонезами та іншими жирними “вкусняшками” не можна, адже їх якраз і варто виключити зі свого раціону раз і назавжди.

Рекомендуємо їсти такі макарони з ранку, так як вони повільно засвоюються, зате довго віддають енергію, а це дозволить вам бути ситими і активними до самого обіду.

3. Морозиво

У морозиві міститься маса корисних речовин: амінокислоти, різні жирні кислоти, мінеральні солі, вітаміни і ферменти – всього в ньому налічується близько ста необхідних організму елементів.

Але є одне застереження – корисним є тільки морозиво з цільного молока, яке не містить рослинних жирів, барвників і консервантів.

Якщо знайти такий десерт вам здається непосильним завданням, спробуйте приготувати його самостійно. Збийте в блендері 100 г йогурту домашнього приготування і 100 г ваших улюблених ягід. Отриману суміш перелийте в склянку і вертикально вставте паличку для їжі (або ж спеціальну паличку для морозива, такі теж продаються). Надішліть своє творіння в морозилку на 8-10 годин і насолоджуйтеся натуральним, а головне – дуже корисним десертом.

4. Пластівці

Це швидкий і смачний сніданок, який з причини своєї простоти та ситності багато хто давно закріпив у своєму раціоні.

Незважаючи на багато міфів і суперечки про їх шкоду, будучи чистими вуглеводами, пластівці здатні зарядити нас енергією, якої ми так потребуємо вранці, і збагатити організм порцією вітамінів і мінералів. Особливо це корисно для дітей, чий організм, що росте як ніхто потребує вітамінів.

Єдиний мінус таких сніданків – їх калорійність. З огляду на це рекомендуємо вживати пластівці не більше двох-трьох разів на тиждень і їсти їх тільки на сніданок.

5. Мармелад

Нічого шкідливого в мармеладі немає. Давайте розглянемо його склад: як правило, в нього входять патока, цукор-пісок, желатин, пектин, лимонна кислота, воскожирова суміш, натуральні і ідентичні натуральним ароматизатори та барвники.

Пектин і желатин роблять мармелад пружним, а воскожирова суміш дозволяє мармеладним фігуркам не злипатися і не засихати.

Суміш складається на 90% з рослинного жиру і на 10% з бджолиного воску, який збільшує приплив вітамінів та інших біологічно активних речовин в організмі, а також покращує процес очищення зубів і дезінфекції ротової порожнини.

Що ж стосується патоки і цукру в складі, то, зрозуміло, вони відносяться до продуктів, які варто вживати в обмеженій кількості, але прямої і смертельної загрози не несуть (звісно, тільки в тому випадку, якщо у вас немає проблем з підвищенням цукру в крові). Так що дозволити собі іноді мармелад на десерт можна і навіть потрібно!

Якщо ви будете споживати перераховані нами продукти в міру, то вони не стануть проблемою для вашого самопочуття і зовнішнього вигляду. Тримайте себе в руках, і тоді зможете ласувати улюбленою їжею і при цьому залишатися здоровими і красивими.