Топ-4 смачні рецепти чаю

5 Березня 2016 12:40

Якщо ти любиш чай, але не знаєш, як приготувати ці напої, щоб надати їм незвичайний смак, такі рецепти припадуть тобі до смаку.

zdorovia.com.ua

zdorovia.com.ua

Вишневий чай з ваніллю
Вишню необхідно вимити, засипати цукром і поставити в холодильник, щоб вона пустила сік. Потім насипати в чайник заварку, кинути кілька вишневих листків і настоювати протягом 5-10 хвилин. Чай налити в чашки, додати 2-3 чайні ложки вишні з цукром і вишневий сік. У зимову пору року свіжу вишню можна замінити сушеною. Тоді сушену вишню необхідно кинути в заварний чайник одночасно з заваркою.

Індійський чай з прянощами
Приготувати чай з 750 мл води і 6 чайних ложок чорного чаю, настояти 4-5 хвилин. Потім злити і додати в нього на кінчику ножа кардамон, чверть чайної ложки меленого анісу, чверть палички кориці.

Холодний чай з грейпфрутом
400 мл чорного охолодженого чаю змішати з 400 мл грейпфрутового соку. Потім додати мед. Можна нарізати лимон тонкими кружечками і додати в суміш. Прибрати чай в холодильник на 30 хвилин (він повинен настоятися). У високі склянки можна покласти лід. Налити чай в кухлі. Все, можна насолоджуватися!

Обліпиховий чай
150 г обліпихи добре промити, 2/3 частини придушити ложкою в пюре. У чайник покласти обліпихи пюре, що залишилися ягоди і 2 столові ложки чорного чаю. Залити все 500 мл окропу, укутати і дати настоятися 10-15 хвилин. Готовий чай розлити через ситечко, додавши мед за смаком. Можна готувати цей напій без додавання чорного чаю.