Микола Томенко вимагає затвердити паспорти бюджетної програми та відновити фінансування вузів

27 Лютого 2016 08:53
112.ua

112.ua

До мене як до народного депутата України звернулися представники вузів і поінформували  про ситуацію, що склалась із  зупиненням фінансування вищих навчальних закладів в Україні.

Проте, народний депутат України Микола Томенко наголошує на тому, що станом на сьогодні Паспорт бюджетної програми не затверджений і, відповідно, Державна казначейська служба України не проводить платежі державних установ освіти. Мова йде вже не про звичайну затримку стипендій та зарплат. Питання полягає в тому, що сьогодні учбові заклади повністю відрізані від будь-якого фінансування, а це може завдати непоправної шкоди.

Нагадаємо, що відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік» від 25.12.2015 року та наказу Міністерства фінансів України № 1098 від 29.12.2002 року, використання державних коштів відбувається відповідно до Паспорта бюджетної програми — документа, що визначає мету, завдання, напрями використання бюджетних коштів, відповідальних виконавців, результативні показники та інші характеристики бюджетної програми відповідно до бюджетного призначення, встановленого законом про Державний бюджет України.

Отже, Микола Томенко вимагає затвердити паспорти бюджетної програми та відновити фінансування вузів України.