Погоджувальна рада скасувала чергову прес-конференцію Яценюка в парламенті

16 Лютого 2016 09:01
slovoidilo.ua

slovoidilo.ua

Микола Томенко повідомив, що за його пропозицією Погоджувальна рада ухвалила рішення розглянути сьогодні у Верховній Раді звіт Кабінету Міністрів з дотриманням усіх регламентних процедур, а не вислуховувати чергову прес-конференцію Яценюка.

Водночас пропозиція представників уряду та проурядової фракції полягала в тому, що прем’єр-міністр в черговий раз прийде в парламент для того, щоб поінформувати про свої здобутки і відповісти на запитання депутатів.

Натомість Микола Томенко наполіг на тому, щоб звіт Кабміну відбувався відповідно до норм Регламенту ВР та парламентської традиції. Отож, Погоджувальна рада ухвалила рішення, що після звіту прем’єр-міністра відбудеться не «година запитань», а обговорення цього звіту через виступи голів парламентських комітетів та фракцій.

Також Микола Томенко вважає правильним ставити на голосування не лише беззмістовну постанову про те, щоб «взяти до відома» інформацію Кабміну, а проголосувати постанову про визнання діяльності нинішнього уряду незадовільною.

Саме такий формат, на думку Томенка, можна було реалізувати ще 11 грудня минулого року. «Але добре, що хоч із запізненням, але у Верховній Раді відбудеться не чергова піар-акція Яценюка, а реальне обговорення звіту уряду, після якого йому буде надана відповідна оцінка», – зазначив М. Томенко.

Стосовно відставки уряду Яценюка, то Микола Томенко висловив переконання, що у парламенті голосів для цього достатньо. «Все залежить від того, чи попросить Президент свою фракцію не голосувати за відставку уряду Яценюка. Якщо в такому випадку цей уряд зберігається, то, очевидно, тоді треба буде говорити не про уряд Яценюка, а про уряд Порошенка-Яценюка», – підсумував М. Томенко.