Микола Томенко: Відставка Уряду сьогодні може голосуватися лише за ініціативи прем’єр-міністра

16 Лютого 2016 14:40
lb.ua

lb.ua

Про це народний депутат Микола Томенко сказав журналістам в кулуарах Верховної Ради, коментуючи можливі результати звіту Уряду Яценюка.

За словами М. Томенка, сьогодні більшість парламенту визнає роботу нинішнього Уряду незадовільною.

«Однак в силу непростих відносин всередині коаліції та іманентно притаманного політичному класу гіпертрофованого нарцисизму, 150 підписів за відставку прем’єра досі не зібрано. Регламент також визначає відповідну процедуру розгляду резолюції про недовіру уряду і її мінімальний термін складає не менше 10 днів. А якщо взяти до уваги, що через масовий виїзд депутатів на чолі з головою ВР до європейського парламенту (“вчитися парламентаризму”) наступне пленарне засідання після нинішнього сесійного тижня відбудеться 15 березня, то виходить, що найшвидший варіант розгляду відставки уряду Яценюка можливий лише 15 березня. Хоча й не факт, що він тоді відбудеться», – зазначив Микола Томенко.

Водночас, на його думку, можливий ще один варіант: коли прем’єр-міністр після визнання роботи його Уряду незадовільною звернеться до Верховної Ради з проханням сьогодні поставити на голосування питання про відставку його Уряду.

«Це єдина можливість сьогодні вирішити питання відставки Уряду Яценюка. В іншому випадку це стане можливим не раніше 15 березня», – підсумував Микола Томенко.