До херсонських школярів завітав у гості бойовий офіцер

16 Лютого 2016 10:44

Вчора вся Україна вшановувала пам’ять загиблих воїнів-інтернаціоналістів. З цього приводу в одній із шкіл Херсона для учнів 5-го класу був проведений «Урок мужності та патріотизму». Очільник Херсонського представництва Фонду Миколи Томенка “Рідна країна”, депутат міської ради, член фракції «Солідарність» Михайло Линецький організував зустріч командира батальйону охорони військового аеродрому 11-ї окремої бригади армійської авіації підполковника Ігоря Зосименка зі школярами.

8KywsmTiUtI

Офіцер розповів дітям про батальйон, який очолює, про бойовий шлях військової частини від Другої світової війни до сьогодення, зокрема згадав про участь військовослужбовців бригади армійської авіації у війні в Афганістані. Детально Ігор В’ячеславович зупинився на сьогоднішніх подіях в нашій країні, розповів як його бійці захищають суверенітет України на сході держави та пильнують кордон з тимчасово окупованим Кримом.

Підполковник з радістю відповідав на питання учнів. Школярі цікавилися побутом бійців, військовою справою, розпитували про епізоди з військової служби.

Учень Михайло з 5-го класу подарував комбату сучасний зварювальний апарат

Учень Михайло з 5-го класу подарував комбату сучасний зварювальний апарат

Стало вже доброю традицією, коли нашим військовим допомагають навіть найменших школярі. Під час зустрічі учень Михайло з 5-го класу подарував комбату сучасний зварювальний апарат, такий необхідний військовим для ремонту техніки в польових умовах. Школяр розповів, що збирав кошти, які йому дарували на свята, але замість купівлі якихось гаджетів, вирішив допомогти нашим захисникам.

Ігор В’ячеславович подарував шкільному музею каску, яка врятувала життя одного з бійців

Ігор В’ячеславович подарував шкільному музею каску, яка врятувала життя одного з бійців

«Захист своєї країни є, в першу чергу, обов’язком усіх справжніх патріотів нашої держави, усіх справжніх чоловіків, бо держава – це сім’я, а сім’ю необхідно захищати чоловікам», – наголосив комбат. Також він додав, що з таким тилом нічого не страшно, а підтримка дітей дуже важлива й допомагає переносити бійцям усі складнощі військової служби.

У свою чергу Ігор В’ячеславович подарував шкільному музею каску, яка врятувала життя одного з бійців під час виконання бойового завдання на сході держави.

Діти та адміністрація школи подякували очільнику Херсонського представництву Фонду «Рідна країна» Михайлу Линецькому  за сприяння в організації виховного заходу.

Тарас Букрєєв, “Рідна Херсонщина”