Абітурієнти з Криму реєструватимуться для проходження ЗНО у Херсоні

4 Лютого 2016 09:50
Фото: erudyt.net, dt.ua, ckp.in.ua, 24daily.net

Фото: erudyt.net, dt.ua, ckp.in.ua, 24daily.net

Абітурієнти з Криму мають змогу зареєструватись на основну сесію та додаткову ЗНО у Херсоні. На сайті Херсонського регіонального Центру оцінювання якості освіти є окремий розділ для абітурієнтів з Криму, де розписана процедура отримання шкільного атестату та проходження ЗНО. Про це повідомляють УНН з посиланням на директора Херсонського регіонального Центру оцінювання якості освіти Максим Кирпенко.

За словами М.Кирпенка, жоден документ виданий на окупованих територіях не визнається українською державою, тому кримським абітурієнтам, які закінчували школу після окупації, доведеться отримати документи українського зразка.

“Випускники 14, 15 і 16-го років з непідконтрольних територій, які отримали документи про освіту зразка тих територій, де вони знаходяться — не мають атестатів українського зразка. Тому вони повинні пройти процедуру отримання атестату державного зразка. Визначено 19 тисяч начальних закладів по Україні, де вони можуть закріпитись в формі екстернату та дистанційно закінчити школу” — розповів М.Карпенко.

Також М.Карпенко зазначив, що існують проблеми в складності із знаходженням контактів з кримськими абітурієнтами через інформаційну блокаду.

“Ми звертаємось за інформаційною підтримкою до Представництва Президента України в Криму, до кримськотатарського інтернет-радіо „Куреш“, яке має змогу транслюватись на півострові. Тобто знаходимо контакти для того, щоб інформація хоча б частково потрапляла до кримських абітурієнтів. І звісно інформація відкрита в мережі Інтернет, на нашому сайті” — додав М.Карпенко.

Нагадаємо, реєстрація на основну сесію ЗНО відбуватиметься з 1 лютого до 4 березня. Саме ж ЗНО триватиме з 5 травня до 4 липня.