У Херсоні триває виставка «Одеські мистецькі традиції»

25 Січня 2016 08:55
АНАТОЛІЙ ГОРБЕНКО. «ПРИ БЕРЕЗІ» / ФОТОРЕПРОДУКЦІЇ АВТОРА

АНАТОЛІЙ ГОРБЕНКО. «ПРИ БЕРЕЗІ» / ФОТОРЕПРОДУКЦІЇ АВТОРА

Кількадесят робіт одеських митців представлені у виставковому залі Херсонської обласної спілки художників. Після візиту до сусіднього Миколаєва організатори експозиції з Одеси вирішили продовжити подорож півднем і завітати до Херсона. Презентація одних із кращих зразків одеської художньої школи в сусідніх регіонах має на меті налагодити культурний діалог з колегами, показати творчість яскравих особистостей, які працюють у різних стилях.

Виставка «Одеські мистецькі традиції» пропонує глядачам погляд художників із «Південної Пальміри» на своє місто і на світ довкола. В експозиції широко представлені пейзажі й етюди, в яких помітні традиції пленерного живопису з урбаністичними й мариністичними мотивами.

СЕРГІЙ ЛОЗОВСЬКИЙ. «В РАНКОВИХ ПРОМЕНЯХ»

СЕРГІЙ ЛОЗОВСЬКИЙ. «В РАНКОВИХ ПРОМЕНЯХ»

«Головною тенденцією арт-простору модерністського мистецтва Одеси є ствердження індивідуального відчуття світу. Програмною стає тема екзистенції — існування людини як неповторної особистості у навколишньому світі — це співіснування, співучасть, співчуття. У створеному митцями умовному художньому просторі живописних та графічних творів концентрується ментальне і психологічне переживання авторів, яке втілюється в універсальних позачасових «формулах» або миттєвих емоціях. Експресія композиції і кольору пробуджує глядача до «співпереживання», — зазначає в анотації до виставки кандидат мистецтвознавства, член НСХУ Анна Несенко.

Іван АНТИПЕНКО, «День»